Rijpe bramen op ons domein, dat vraagt om een taart :-)

Onze eerste kookles is een feit. We starten ons ‘kookjaar’ goed en maken een bramentaart. De braambessen zijn heerlijk rijp en dienen dus geplukt te worden. De zwarte mogen we plukken, de rode hebben nog wat tijd en zon nodig aan de struik. Ook mochten we snoepen van de heerlijke bessen.

Op maandag hadden we een eerste pluk, maar tegen dinsdag waren die eemmm….. niet meer zo bruikbaar (lees beschimmeld). We leerden al direct dat je moet plukken vlak voor gebruik.

Gelukkig hadden we donderdag al heel wat geluk en konden we opnieuw plukken. Best wel spannend zo tussen die spinnenwebben.

We volgen een recept met Griekse yoghurt en maakten ons kruimeldeeg lekker zelf.

Iedereen kreeg een taak en werkte vlijtig mee. We besteedden extra aandacht aan het goed wassen, want zo vers van de struik vraagt wat meer waswerk.

bramentaart-2

bramentaart-4 bramentaart-3 bramentaart

En dat het gesmaakt heeft :-)! Taartje op en buikje rond.

koken