Wat je plant, moet je oogsten.

Zo ook onze witloof. Na 21 dagen zorg, voeden en liefde geven was onze witloof klaar om te oogsten. Op het menu witloofsoep en quiche met ham. Spannend wat dat zou geven.

We haalden het loof van de wortel, verwijderden vieze blaadjes en sneden het witloof in fijne reepjes.

Om de soep te maken, stoofden we het witloof met boter, vulden de pot met water en groentebouillon, wat kruiden met peper en zout en op een zacht vuurtje laten garen. Zo gepiept. We hebben tenslotte al heel wat ervaring.

Ook de quiche vormde geen probleem. De ham werd versneden, we maakten een saus met eitjes, kruidenkaas en room. De taartvorm bekleden lukt goed, we dachten er aan die te doorprikken om luchtbellen te vermijden. We vulden de de vorm met het witloof en de ham en overgoten die met de eiermengeling. Soep op het vuur en quiche in de oven… Heerlijke geuren verspreiden zich in de keuken.

Het was dan ook smullen.