Week van het brood

Gisteren zijn we met onze klassen naar de kinderboerderij geweest om brood te bakken. Toen we toe kwamen, stond er voor iedereen een kom met verschillende ingrediënten klaar. Weten jullie welke ingrediënten het waren? Om brood te maken hebben we bloem, suiker, zout, gist en water nodig. We leerden hoe de bloem gemaakt wordt, proefden het verschil tussen suiker en zout en zagen hoe een maaidorser er uit ziet en te werk gaat. We mochten alles mooi mengen en leerden verschillende soorten kneedtechnieken aan. Op het filmpje zie je 1 van de grappigste kneedtechnieken. We leerden dat brood ook moest rijzen voor het kon gebakken worden. Na het bakken kregen we allemaal ons broodje mee naar huis, mmmmmmmmmmm!

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=V3GxF9Es0mA[/embedyt]

 

IMG_20170309_133215906 IMG_20170309_133247213 IMG_20170309_133306350 IMG_20170309_133424020 IMG_20170309_133434256 IMG_20170309_133548105 IMG_20170309_133707923 IMG_20170309_134339004 IMG_20170309_134354077 IMG_20170309_134401075 IMG_20170309_134529044 IMG_20170309_134655501 IMG_20170309_135022950 IMG_20170309_135727919 IMG_20170309_135818095 IMG_20170309_140544180 IMG_20170309_142912276 IMG_20170309_152340227