Rommelen for life

ROMMELEN FOR LIFE

Gemeentelijke Basisschool ’t Klavertje organiseert op zondag 19 november tussen 10u en 13u “Rommelen for Life” ten voordele van Huis aan Zee. Er wordt heel wat kledij, speelgoed, boeken enz… verkocht, niet te missen dus! Het gaat door in de school zelf (Brugsesteenweg 2 in Wenduine).

Het is de tweede warme actie die ’t Klavertje organiseert. De “Creepy Halloweensoep en Crazy hotdogs” brachten reeds een mooi bedrag op, waarvoor een grote dank in naam van de kinderen!

Halloween in Huis aan Zee

Dinsdagavond was het Halloween in Huis aan Zee. De kinderen en opvoeders verkleedden zich en de vuurkorf werd aangestoken. Alle kinderen konden marshmallows op een stokje steken en boven het vuur houden. De sfeer zat er goed in, het werd een erg gezellige avond.

Bezoek kruidenboerderij

Vandaag hadden we een bezoekje gepland aan ’t Kruidenboerderietje. Met 10 meisjes van de groepen Zeepaarden en Zeemeerminnen fietsten we naar het idyllisch dorpje Stalhille. 2 meisjes die iets minder goed kunnen fietsen, zaten afwisselend in de bakfiets en konden zo even op adem komen. Het was een mooi tochtje in de polders. Tijdens de terugkeer was het al donker en konden we genieten van een mooie zonsondergang.

Fernandland

Met het begin van het nieuwe schooljaar gaat Fernand, onze beheerder op pensioen. Hij startte als enthousiaste opvoeder in het jaar 1979. Daar had hij als groep eerst de “knechtjongens” en daarna de verzorging. Als opvoeder was hij heel gefocust op stiptheid en discipline. Hij deed deze job met hart en ziel.

In 1989 is het internaat van start gedaan en werd Fernand fulltime beheerder. Zijn takenpakket was heel divers: van personeelsbeleid tot kwaliteitszorg tot het beheren van de werkingsmiddelen tot het opstellen van het menu (Fernand lust geen wortelen en dat was duidelijk zichtbaar in het menu 😉 ) … Fernand zette zich dag in dag uit in voor het welbevinden en welzijn van de vele internen. 

Eddy Tuytens wordt de nieuwe beheerder van Huis aan Zee. We wensen hem veel succes!

Bedankt Fernand voor al die jaren trouwe inzet! 

“je pensioen leek altijd oneindig ver
een stipje aan de horizon
een ster aan de hemel
sneller dan verwacht

is het zover, .. je pensioen
bedankt werkzaam leven
welkom vrijheid en vrije tijd
geniet intens van elke dag

blijf kijken naar de horizon
laat je niet verrassen door
dat kleine stipje ver weg
leef vol, ga ervoor”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsoring elektrische bakfietsen

We maken het de kinderen zo aangenaam mogelijk door hen heel wat leuke activiteiten aan te bieden. Maar niet alle kinderen zijn even mobiel. Daarom zochten we naar sponsoring voor een elektrische bakfiets: een bakfiets is ideaal om kleuters en kinderen die niet kunnen fietsen te transporteren. Bovendien vinden ze het fantastisch om in een bakfiets mee te rijden. Zo kunnen ze genieten van de openlucht en het voorbij zoevende landschap.

We vonden 3 sponsors waarmee we 2 elektrische bakfietsen konden aankopen! We hebben ze sinds kort in gebruik. En ondertussen wordt er dagelijks met de bakfietsen gefietst!

De 3 sponsors zijn Kiwanis Oostende Noordzee, Inner Wheel en WTC Eastenders.

We willen deze 3 sponsors van harte bedanken voor deze nu reeds onmisbare bakfietsen!

 

 

 

 

Kiwanis Oostende Noordzee met hun gesponsorde bakfiets.

Gift fietskledij

Sporten is voor onze kinderen een topprioriteit. Beweging zorgt voor een goede conditie, maar geeft hen ook een beter gevoel en een goede gezondheid.

Wielertoeristenclub Douchy-Berton en het onlangs gestopte Douchy-Thalassa Cycling Team schonk ons hun kledij van de voorbije seizoenen. We kregen hopen nieuwe en kwaliteitsvolle fietskledij in verschillende maten, zowel lange als korte broeken en t-shirts, jasjes, windvestjes, …

De kinderen zijn dolgelukkig  en trots op hun nieuwe outfit. Het is voor hen een stimulans om nog meer de fiets te gebruiken!

Hierbij willen we het bestuur van WTC Douchy-Berton van harte bedanken met de beslissing om de kledij aan ons te schenken!

 

Viswedstrijd

Kaïn deed onlangs mee aan een viswedstrijd van de Tarpoenvissers en won hierbij een nogal speciale prijs: een stuk vlees! Woensdag hebben we dit samen met de leefgroep klaargemaakt en hebben we hiervan lekker gesmuld. Proficiat Kaïn!