Sponsoring elektrische bakfietsen

We maken het de kinderen zo aangenaam mogelijk door hen heel wat leuke activiteiten aan te bieden. Maar niet alle kinderen zijn even mobiel. Daarom zochten we naar sponsoring voor een elektrische bakfiets: een bakfiets is ideaal om kleuters en kinderen die niet kunnen fietsen te transporteren. Bovendien vinden ze het fantastisch om in een bakfiets mee te rijden. Zo kunnen ze genieten van de openlucht en het voorbij zoevende landschap.

We vonden 3 sponsors waarmee we 2 elektrische bakfietsen konden aankopen! We hebben ze sinds kort in gebruik. En ondertussen wordt er dagelijks met de bakfietsen gefietst!

De 3 sponsors zijn Kiwanis Oostende Noordzee, Inner Wheel en WTC Eastenders.

We willen deze 3 sponsors van harte bedanken voor deze nu reeds onmisbare bakfietsen!

 

 

 

 

Kiwanis Oostende Noordzee met hun gesponsorde bakfiets.

Gift fietskledij

Sporten is voor onze kinderen een topprioriteit. Beweging zorgt voor een goede conditie, maar geeft hen ook een beter gevoel en een goede gezondheid.

Wielertoeristenclub Douchy-Berton en het onlangs gestopte Douchy-Thalassa Cycling Team schonk ons hun kledij van de voorbije seizoenen. We kregen hopen nieuwe en kwaliteitsvolle fietskledij in verschillende maten, zowel lange als korte broeken en t-shirts, jasjes, windvestjes, …

De kinderen zijn dolgelukkig  en trots op hun nieuwe outfit. Het is voor hen een stimulans om nog meer de fiets te gebruiken!

Hierbij willen we het bestuur van WTC Douchy-Berton van harte bedanken met de beslissing om de kledij aan ons te schenken!

 

Paardrijden

Het was een heel gezellige woensdagmiddag bij de paardjes! De kinderen genoten met volle teugen.

2017

 

Het personeel en de internen van Huis aan zee wensen iedereen een fantastisch en gezond 2017!

Afscheid van Kathrine

Kathrine is al sinds 1979 werkzaam in Huis aan Zee, maar nu gaat ze op een welverdiend pensioen! Dinsdag vierden we dit uitgebreid door Kathrine letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten. De leefgroepen maakten verschillende mooie kunstwerkjes als dank voor het vele werk. Ze zal gemist worden door de collega’s én de kinderen!

 

Zangtalent in Huis aan Zee

We hebben groot talent in Huis in Zee! Hij schreef en componeerde dit liedje helemaal alleen. Het is zijn eerste liedje, maar hij is nu al bezig met zijn tweede. Enjoy!!

Sinterklaas op bezoek

De goede lieve Sint kwam gisteren op bezoek bij alle kinderen van Huis aan Zee.  Alle leefgroepen verwelkomden de Sint en de zwarte Pieten vol enthousiasme!

Play Again

De Seagirls en de Beachboys gingen gisterenmiddag naar een boeiende voorstelling Play Again!

Stef zit in de gevangenis wegens zinloos geweld. Zijn straf is dus verdiend. Dat beseft hij. De overheid experimenteert met een nieuwe manier om misdadigers over zichzelf en de wereld te laten nadenken. Via virtual reality kunnen ze hun leven overdoen, en krijgen ze een nieuwe kans. Zal het Stef lukken om, mede dankzij de actieve participatie van het publiek, deze keer betere levenskeuzes te maken?

Zeker voor kwetsbare jongeren is het soms moeilijk uiting te geven aan wat ze voelen of nodig hebben. Pijnlijke dingen worden gedaan of gezegd zonder dat ze het in de gaten hebben. Soms ook met opzet. Ze voelen zich aangevallen en niet begrepen.

‘Play again’ was een voorstelling rond geweldloze communicatie, voor jongeren en begeleiders die werken met jongeren. Het ging over (de gevolgen van) zinloos geweld, assertiviteit, empathie of het gebrek eraan. ‘Play again’ helpt jongeren oude gewoontes los te laten en echt contact te leggen.

Seagirls en Beachboys