Huis aan Zee en vzw Heartsaver slaan de handen in elkaar

Huis aan Zee krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED). Die wordt geplaatst dankzij een samenwerking met Heartsaver vzw.

Deze vzw ijvert voor een maximale toegankelijkheid tot AED’s of HARTstarters. Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap.   Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag en moet een AED-toestel kunnen gebruiken. Want elke seconde telt.

Dankzij dit fundraising initiatief wordt ook onze internaatsomgeving HARTveilig. Het Heartsaver AED Fundraising schoolinitiatief wordt gesteund door het kabinet van het Ministerie van Onderwijs en is mee opgenomen in het actieplan “Hoog tijd voor geZONtijd” ter versterking van het gezondheidsbeleid van scholen.

Trooper

Doe je online shopping via Trooper en steun Huis aan Zee

 

Hoe werkt het?
Door via de Trooperpagina van Huis aan Zee naar een online shop te surfen, weten de online shops dat je ons wil steunen. Een account aanmaken of inloggen is niet nodig. De link houdt alle gegevens bij waardoor je ook geen codes moet ingeven. Jij betaalt geen euro extra, maar voor elke aankoop ontvangt Huis aan Zee een stevige percentje hier van.

 

Welke online shops? 
Coolblue, Collishop, Decathlon, JBC, AliExpress, Booking.com, Zooplus, Torfs, Zalando, Krefel en nog véél meer…
Als je klikt op de link hieronder, zie je de ganse lijst.

www.trooper.be/steunkringhuisaanzee

Kevin verlaat Huis aan Zee

Kevin werd onlangs 20 jaar. Tijd om te verhuizen naar een setting voor volwassen! Hij verblijft nu in Ons Erf waarbij de accommodatie en de zorg perfect  voor hem is aangepast.

 

In het jaar 2001 spendeerde Kevin zijn eerste weekend bij ons. Hij was toen 3 jaar. Hij kwam om de 14 dagen een weekendje naar Huis aan Zee. In de week was hij intern in het MPI de Bevertjes te Oedelem. Sinds 2015 verbleef hij zowel in de week als in de weekends en vakanties in Huis aan Zee. 

 

Afscheid nemen van Kevin is met een dubbel gevoel. We zullen hem heel erg missen maar tegelijkertijd zijn we ook blij dat hij naar zijn nieuwe thuis kan verhuizen.

Het ga je goed Kevin!

De Warmste Week

Alle hens aan dek voor de Warmste week!

Onze registratie van de steunkring als goed doel voor de Warmste Week 2018 werd opnieuw aangevraagd en goedgekeurd (wij zijn geregistreerd onder vzw steunkring opvangcentrum MPIGO De Haan).

 

 

 

 

We staan dus als vzw op de lange lijst van vzw’s waarvoor vanaf nu acties kunnen worden geregistreerd en ondernomen.

 

Gemeentelijke basisschool ’t Klavertje steekt van wal met een tweedaagse fietsavontuur naar het domein Puyenbroeck.

 

Conny en Tamara, opvoeders van de leefgroep Zeemeerminnen, doen verder met hun creatieve project Lessirènes waarbij ze heel mooie en degelijke spulletjes maken met restjes stof. Kijk op hun facebookpagina en … bestellen maar.

Melissa van de leefgroep Seagirls organiseert een etentje in het restaurant Toi, Moi et la Mer. Meer uitleg en een datum volgt later!

Wie loopt mee met de Warmathon? 

Van dinsdag 18 december tot en met zondag 23 december vind je de Warmathon elke dag in een andere stad. En er is meer! Je kiest voortaan zelf voor welk goed doel je loopt: zo kan je ons dus rechtstreeks steunen.
De Warmathon gaat door in deze steden:
Dinsdag 18 december – Genk
Woensdag 19 december – Leuven
Donderdag 20 december – Brussel
Vrijdag 21 december – Antwerpen
Zaterdag 22 december – Gent
Zondag 23 december – Brugge

 

We doen ook een warme oproep om zelf een actie in elkaar te steken. Wie interesse heeft, graag een mailtje naar patrick.kindt[at]devloedlijn.be . Bedankt!

Britney op kamertraining

Britney is klaar voor een nieuw hoofdstuk in haar leven. Vrijdagavond start ze met kamertraining in Brugge, een volgende stap naar zelfstandig wonen.

Vorige week gingen we minigolfen. Haar scorebord houdt ze goed vast, ze was de winnaar.We wensen Britney een schitterende start. We gaan haar missen in Huis aan Zee.
Succes, scoren zal je!

Seagirls worden skategirls

Tussen de regendruppels door achter elkaar in hetzelfde spoor. Niet te snel niet traag, wat doen ze het graag. Zo stoer pour toujours.

 

Kinderexpo Grote Kunst voor Kleine Kenners

Het historische Fort Napoleon is momenteel thuisbasis voor een nieuwe kinderexpo rond de succesvolle kinderboeken van Thaïs Vanderheyden. Met Huis aan Zee ontdekten we op een woensdagmiddag de expo. De kinderen waren heel enthousiast en leergierig ingesteld. Eerst leerden ze de werken kennen op een op maat gemaakte manier. Daarna konden ze spelen en op zoek gaan naar het gestolen kunstwerk.

De expo is beslist een aanrader!

Schenking Veld & Duin

Camping Veld & Duin uit Bredene bestaat dit jaar 50 jaar! Dit werd uitgebreid gevierd met een heus feestprogramma en een tentoonstelling. De opbrengst van alle activiteiten gaat naar 2 goede doelen nl. Zorghuis Oostende en … Huis aan Zee.

De familie Casier draagt Huis aan Zee al jaren een warm hart toe, en bewezen dit zo nog eens des te meer. Gisteren werd aan Huis aan Zee een cheque overhandigd van 6125 euro!

Dit bedrag zal gebruikt worden om fietsen aan te kopen en om te reizen en te kamperen, niet toevallig ook de passie van de familie Casier.

Van harte bedankt aan camping Veld & Duin!