Huis aan Zee en vzw Heartsaver slaan de handen in elkaar

Huis aan Zee krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED). Die wordt geplaatst dankzij een samenwerking met Heartsaver vzw.

Deze vzw ijvert voor een maximale toegankelijkheid tot AED’s of HARTstarters. Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap.   Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag en moet een AED-toestel kunnen gebruiken. Want elke seconde telt.

Dankzij dit fundraising initiatief wordt ook onze internaatsomgeving HARTveilig. Het Heartsaver AED Fundraising schoolinitiatief wordt gesteund door het kabinet van het Ministerie van Onderwijs en is mee opgenomen in het actieplan “Hoog tijd voor geZONtijd” ter versterking van het gezondheidsbeleid van scholen.

Trooper

Doe je online shopping via Trooper en steun Huis aan Zee

 

Hoe werkt het?
Door via de Trooperpagina van Huis aan Zee naar een online shop te surfen, weten de online shops dat je ons wil steunen. Een account aanmaken of inloggen is niet nodig. De link houdt alle gegevens bij waardoor je ook geen codes moet ingeven. Jij betaalt geen euro extra, maar voor elke aankoop ontvangt Huis aan Zee een stevige percentje hier van.

 

Welke online shops? 
Coolblue, Collishop, Decathlon, JBC, AliExpress, Booking.com, Zooplus, Torfs, Zalando, Krefel en nog véél meer…
Als je klikt op de link hieronder, zie je de ganse lijst.

www.trooper.be/steunkringhuisaanzee

De Warmste Week

Alle hens aan dek voor de Warmste week!

Onze registratie van de steunkring als goed doel voor de Warmste Week 2018 werd opnieuw aangevraagd en goedgekeurd (wij zijn geregistreerd onder vzw steunkring opvangcentrum MPIGO De Haan).

 

 

 

 

We staan dus als vzw op de lange lijst van vzw’s waarvoor vanaf nu acties kunnen worden geregistreerd en ondernomen.

 

Gemeentelijke basisschool ’t Klavertje steekt van wal met een tweedaagse fietsavontuur naar het domein Puyenbroeck.

 

Conny en Tamara, opvoeders van de leefgroep Zeemeerminnen, doen verder met hun creatieve project Lessirènes waarbij ze heel mooie en degelijke spulletjes maken met restjes stof. Kijk op hun facebookpagina en … bestellen maar.

Melissa van de leefgroep Seagirls organiseert een etentje in het restaurant Toi, Moi et la Mer. Meer uitleg en een datum volgt later!

Wie loopt mee met de Warmathon? 

Van dinsdag 18 december tot en met zondag 23 december vind je de Warmathon elke dag in een andere stad. En er is meer! Je kiest voortaan zelf voor welk goed doel je loopt: zo kan je ons dus rechtstreeks steunen.
De Warmathon gaat door in deze steden:
Dinsdag 18 december – Genk
Woensdag 19 december – Leuven
Donderdag 20 december – Brussel
Vrijdag 21 december – Antwerpen
Zaterdag 22 december – Gent
Zondag 23 december – Brugge

 

We doen ook een warme oproep om zelf een actie in elkaar te steken. Wie interesse heeft, graag een mailtje naar patrick.kindt[at]devloedlijn.be . Bedankt!

Schenking Veld & Duin

Camping Veld & Duin uit Bredene bestaat dit jaar 50 jaar! Dit werd uitgebreid gevierd met een heus feestprogramma en een tentoonstelling. De opbrengst van alle activiteiten gaat naar 2 goede doelen nl. Zorghuis Oostende en … Huis aan Zee.

De familie Casier draagt Huis aan Zee al jaren een warm hart toe, en bewezen dit zo nog eens des te meer. Gisteren werd aan Huis aan Zee een cheque overhandigd van 6125 euro!

Dit bedrag zal gebruikt worden om fietsen aan te kopen en om te reizen en te kamperen, niet toevallig ook de passie van de familie Casier.

Van harte bedankt aan camping Veld & Duin!

 

Duo Night Run

Een dikke merci aan alle deelnemers van de Duo Night Run voor hun enthousiasme en bijdrage. Het ziet ernaar uit dat de Twinsclub vzw een 600tal euro heeft verzameld tvv Huis aan Zee.

DUO NIGHT RUN

DUO NIGHT RUN 2 DECEMBER tvv HUIS AAN ZEE!

Op zaterdagavond 2 december start om 19u de tweede editie van de DUO NIGHT RUN, een recreatieve loopwedstrijd in het donker van ongeveer 10 km over strand en duinen van Bredene.

Tijdens het parcours zijn er 6 checkpoints die per duo bereikt moeten worden via een GPS.

Nodig: hoofdlamp, loopoutfit en 1 GPS per duo

Prijs: 18 EUR per duo, die we integraal schenken aan het goede doel (Huis aan Zee in De Haan).

Inschrijven kan via info@twinsclub.be

Rommelen for life

ROMMELEN FOR LIFE

Gemeentelijke Basisschool ’t Klavertje organiseert op zondag 19 november tussen 10u en 13u “Rommelen for Life” ten voordele van Huis aan Zee. Er wordt heel wat kledij, speelgoed, boeken enz… verkocht, niet te missen dus! Het gaat door in de school zelf (Brugsesteenweg 2 in Wenduine).

Het is de tweede warme actie die ’t Klavertje organiseert. De “Creepy Halloweensoep en Crazy hotdogs” brachten reeds een mooi bedrag op, waarvoor een grote dank in naam van de kinderen!

Prettige vakantie!

We eindigen het schooljaar met een super toffe uitstap naar Plopsaland.

Aan iedereen een prettige vakantie gewenst!!!