Britney op kamertraining

Britney is klaar voor een nieuw hoofdstuk in haar leven. Vrijdagavond start ze met kamertraining in Brugge, een volgende stap naar zelfstandig wonen.

Vorige week gingen we minigolfen. Haar scorebord houdt ze goed vast, ze was de winnaar.We wensen Britney een schitterende start. We gaan haar missen in Huis aan Zee.
Succes, scoren zal je!

Kinderexpo Grote Kunst voor Kleine Kenners

Het historische Fort Napoleon is momenteel thuisbasis voor een nieuwe kinderexpo rond de succesvolle kinderboeken van Thaïs Vanderheyden. Met Huis aan Zee ontdekten we op een woensdagmiddag de expo. De kinderen waren heel enthousiast en leergierig ingesteld. Eerst leerden ze de werken kennen op een op maat gemaakte manier. Daarna konden ze spelen en op zoek gaan naar het gestolen kunstwerk.

De expo is beslist een aanrader!

De sint in Huis aan Zee

Woensdag kregen we hoog bezoek van de goede lieve Sint!
Alle leefgroepen verwelkomden de Sint en de zwarte Pieten vol enthousiasme!

Schenking Veld & Duin

Camping Veld & Duin uit Bredene bestaat dit jaar 50 jaar! Dit werd uitgebreid gevierd met een heus feestprogramma en een tentoonstelling. De opbrengst van alle activiteiten gaat naar 2 goede doelen nl. Zorghuis Oostende en … Huis aan Zee.

De familie Casier draagt Huis aan Zee al jaren een warm hart toe, en bewezen dit zo nog eens des te meer. Gisteren werd aan Huis aan Zee een cheque overhandigd van 6125 euro!

Dit bedrag zal gebruikt worden om fietsen aan te kopen en om te reizen en te kamperen, niet toevallig ook de passie van de familie Casier.

Van harte bedankt aan camping Veld & Duin!

Duo Night Run

Een dikke merci aan alle deelnemers van de Duo Night Run voor hun enthousiasme en bijdrage. Het ziet ernaar uit dat de Twinsclub vzw een 600tal euro heeft verzameld tvv Huis aan Zee.

DUO NIGHT RUN

DUO NIGHT RUN 2 DECEMBER tvv HUIS AAN ZEE!

Op zaterdagavond 2 december start om 19u de tweede editie van de DUO NIGHT RUN, een recreatieve loopwedstrijd in het donker van ongeveer 10 km over strand en duinen van Bredene.

Tijdens het parcours zijn er 6 checkpoints die per duo bereikt moeten worden via een GPS.

Nodig: hoofdlamp, loopoutfit en 1 GPS per duo

Prijs: 18 EUR per duo, die we integraal schenken aan het goede doel (Huis aan Zee in De Haan).

Inschrijven kan via info@twinsclub.be

Zeevonk

De kinderen van De Vloedlijn doen mee aan het project Zeevonk. Het project is een samenwerking tussen De Vloedlijn, KA Pegasus, KTA Ensor en het kunstenaarscollectief De Dakbroeders vzw.

Samen met oudere stadsbewoners gingen ze in gemixte groepen op zoek naar petite histoire in en rond erfgoedlocaties. Schrijvers, beeldende kunstenaars en gidsen (de “grootouders”) vertelden elk hun verhaal over een bepaald plekje in Oostende. Het idee is dat de kinderen zich spiegelen aan de “grootouders”, en op dezelfde manier op zoek gaan naar plekken in Oostende waaraan ze een emotionele waarde kunnen verbinden. De kinderen gingen op stap met camera’s om plekken waarmee ze zich kunnen identificeren vast te leggen. 

Ze zullen nog leren hoe ze verhalen aan hun eigen emoties kunnen binden. Daarna gaan ze aan de slag met filmregisseur Felix van den Broeck om de verhalen te  verbeelden in videokunst of een kortfilmpje. 

 

Rommelen for life

ROMMELEN FOR LIFE

Gemeentelijke Basisschool ’t Klavertje organiseert op zondag 19 november tussen 10u en 13u “Rommelen for Life” ten voordele van Huis aan Zee. Er wordt heel wat kledij, speelgoed, boeken enz… verkocht, niet te missen dus! Het gaat door in de school zelf (Brugsesteenweg 2 in Wenduine).

Het is de tweede warme actie die ’t Klavertje organiseert. De “Creepy Halloweensoep en Crazy hotdogs” brachten reeds een mooi bedrag op, waarvoor een grote dank in naam van de kinderen!