Weekends en vakanties

De weekend- en vakantiewerking is een verlengstuk van de weekwerking. Sinds 1 september 2015 zijn we een Internaat met Permanente Openstelling (afgekort IPO).

In overleg met de weekwerking, onze maatschappelijk werksters, psychologe, orthopedagoge en hoofdopvoeder werden de kinderen naargelang leeftijd, geslacht en type in verschillende vaste groepen ingedeeld. De indeling in leefgroepen gebeurde volgens een horizontale structuur waarbij vrijetijdsinvulling en het zich goed voelen belangrijke criteria zijn.

Kinderen brengen hun vrije tijd op een gezonde en plezante manier door, en zijn steeds begeleid door opvoeders en paramedisch personeel. Het kind kan er zich veilig en volop uitleven op de speel- en sportterreinen, fietsen of wandelen in het bos, spelen aan het strand, een toffe uitstap meemaken en tal van activiteiten beleven… dit alles in een huiselijke sfeer. Voor het slapen gaan genieten ze met de leefgroep rustig na in hun living met een gezelschapsspel of muziek, een spannend boek , tv/dvd, computer, playstation/wii, biljart en tafeltennis…

PierlapontgocartSpeelplein