Over het bos, ravotten, zoeken en ontdekken.

Klas Sofie en klas Joni trokken het bos in om heerlijk te ravotten. Onder andere. Gewapend met een pak leuke opdrachten en materiaal gingen we aan de slag op 18 oktober. In het bos van Koekelare voerden we heel wat verschillende opdrachten uit.

 

 

 

 

 

We zochten een doodgewone stok en maakten daar in 1 – 2 – 3 een toverstaf van. Materiaal was er voor elk wat wils. Pluimpjes, parels, touw, … Op slag werden we heuse toverwonders.

Zo rolden we ook van een helling. Dat was zo plezant dat we dat verschillende keren deden :-). Sommigen verloren hun gevoel van richting, maar dat kon de pret niet verstoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gingen aan de slag met allerhande natuurmaterialen om een heus schilderij te maken. Een schilderij zonder verf? Hu?!?! Ja, ook dat kan ? . Zo spotten we een huis, een bos waar alle bomen mooi geordend staan, een kampvuur en enkele mannetjes. De juffen waren met verstomming geslagen van al die natuurpracht en creativiteit.  Een groepje bouwde zelfs een voetbalveld in 3D! Met bal en spelers ? . Puik werk!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorts had geen enkel blad nog een geheim voor ons. We bekeken de nerven, de bladrand en gingen op zoek naar de bijhorende boom. Met de determineerkaart in de hand vonden we zo de oplossing.

Het knuffelen van bomen, werd gelinkt aan het schatten van de omtrek… Is mijn boom groter, gelijk of kleiner dan één meter? Niet eenvoudig zo bleek.

 

 

 

 

 

 

 

En toen was de moeilijkste opdracht nog niet achter de rug… Hou een eng beest vast. Na het speuren naar kriebeldiertjes, onderzochten we die in onze loeppotjes en de echte durvers…. Die lieten het beestje op hun hand lopen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is die herfst toch een heerlijk seizoen, wat een fijne en leerzame tijd hebben we beleefd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alvast een nieuwe afspraak, volgend jaar, tijdens de week van het bos!