We love nature! Leve onze inzamelbak.

Hoera! Een wedstrijd. Dan is PE2 er als de kippen bij.

En we hebben JOUW stemmen nodig!!! Hoe? Zie onder 🙂

De ecowinkel REfill in Oudenburg zoekt een door klassen ontworpen spaarbak voor de ‘dolcé gusto’ capsules. Want die capsules worden gerecycleerd. Goed voor de natuur en een mooie uitdaging voor onze klas. Want een groen hart, dat hebben we hier.

Wij dus aan de slag. Na een brainstorm, besloten we de bak te maken in hout (ons favoriete materiaal denk ik dan). We bepaalden de afmetingen, meten die op het hout en gingen aan de slag met de zaag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het zagen puzzelden we de bak in elkaar. Het was wat zoeken want we hebben een bodem, deksel en zijkanten. Natuurlijk had juf ook een fopper tussen de planken gelegd wat het extra moeilijk maakte ;-). Maar dat had de groep al gauw door.

 

 

 

 

 

 

 

In de taalles zochten we ‘koffiewoorden’  als koffie, melk, suiker, dolce gusto, cappuccino en knipten uit magazines de letters bij elkaar. Juf Joni maakte een mooie sticker met de naam van de winkel en het logo van Dolcé Gusto. Na het schilderen van de bak kleefden we de letters en de sticker goed en zo is onze bak af.

Na het opmeten van de binnenkant, knipten we de binnenzak die lekvrij is op maat. Juf rolde die onder haar naaimachine en klaar is onze inzamelbak.

Gewonnen hebben we nog niet, via de Facebookpagina van Refill kan je op onze bak stemmen, dit gedurende de volledige paasvakantie.