De blauwe en roze klas op bezoek bij de bostrollen!

Wat een fantastische dag hebben wij donderdag gehad! We gingen met de twee bovenbouwstructuurklassen samen op stap. Hoe konden we ons WO-thema natuur beter opstarten, dan door effectief een hele dag in de natuur door te brengen?

We reisden met de lijnbus naar het stadsrandbos. Daar aangekomen werden we opgewacht door de 2 bostrollen – Ka en Dominiek.

Dominiek leerde ons alles over de grondsoorten die er bestaan. We kennen nu het onderscheid tussen aarde – zand – grind en klei. Daarna mochten we een portret maken van bostrol Dominiek zijn gezicht met klei. Bij het zoeken naar nootjes en takjes om zijn hoofd te versieren, stootten we ook op een braakbal van een uil!

Na het knutselavontuur, gingen we door tot bij trol Ka ( Ka de trol, snap je?) en daar hebben we natuurlijk, jawel, gewerkt met katrollen! Dankzij de katrollen wordt het heffen minder zwaar. Maar let op, als je niet goed samen werkt, is het niet zo gemakkelijk! Een ideale teambuildingsoefening dus!

Daarna was het tijd voor het echte werk! Een avonturenpad volgen in het (slijkerige) bos. We waren aangenaam verrast over het samenwerkingstalent van onze leerlingen! Ze hebben elkaar super goed geholpen en kwamen allemaal heelhuids aan op de eindbestemming.

Na het slijkerige avontuur was het tijd om onze stembanden te smeren. We zongen herfstliedjes, al was niet iedereen even enthousiast…

 

Vervolgens mochten we opnieuw naar bostrol Ka. Zij leerde ons hoe we water kunnen zuiveren. Dit proberen we zeker later dit schooljaar nog eens in de klas!

Ten slotte leerden we van Dominiek twee technieken om na te gaan hoe oud een boom is! Een ideale meetoefening! Zie je wel dat rekenen niet altijd saai hoeft te zijn hé 😉 .

De workshops waren afgerond, wij terug een stuk wijzer, maar ook vrij hongerig! Daarom wandelden we na deze superleuke activiteit naar de kinderboerderij waar me onze maagjes konden vullen en we ons konden uitleven op het speelplein.