Ecologische vlaggenlijn

Het is met wat, al dat plastiek. Steeds vaker lezen we negatieve berichten. Tijd om er iets aan te doen! Als ieder een klein beetje helpt, dan raken we al ver. PE2 bedacht een vlaggenlijn te maken. 0m al onze festiviteiten op te vrolijken. Eentje die duurzaam en herbruikbaar is . Weg met ballonnen, leve onze vlaggenlijn !

 

 

 

 

 

 

 

 

We verzamelden restjes stof en gingen in de lessen fijne motoriek aan de slag met het meten en knippen ervan. Een perfecte driehoek tekenen en snijden blijkt nog niet zo eenvoudig. Het start bij een correct patroon om dan precies te werken in stof.

Bij Framalo in Houthulst (Hoera! Op uitstap) konden we elk aan de slag met een naaimachine om de geknipte driehoekjes aan elkaar te naaien. Bij de ene vlotte dat al wat beter dan bij de andere. Tot (alweer) grote verbazing van juf vonden haar stoere kerels dit een top opdracht en zeker voor herhaling vatbaar. De vlaggetjes werden ook netjes gestreken want aan halve werken doen we niet. Voor enkelen was het een eerste keer dat ze met een strijkijzer aan de slag gingen. Juf naaide alle vlaggetjes aan een mooie boord en hupsa! Onze ecologische vlaggenlijn is een feit. Bewonderen kan voor het eerst op het Sintfeest van de Zandkorrel op 4 december.