Hijs de Groene Vlag!!!

Vandaag was een grote dag binnen onze MOS-werking in De Zandkorrel.
We kregen hoog bezoek; de jury voor het toekennen van de Groene Vlag kwam op bezoek!

De MOS-leerlingenraad wachtte de jury op aan de schoolpoort om hen vervolgens te verwelkomen en hen te begeleiden naar ons belevingsmoment met de voltallige school!
We kregen ook enkele ouders op bezoek en sympathisanten!
De rode klas nam de organisatie van het belevingsmoment op zich. MOS-je (onze MOScotte van de school) werd onderworpen aan een heus interview, de kinderen bedachten vooraf welke vragen ze op MOS-je konden afvuren. Achteraf kreeg de jury op het domein een rondleiding van de MOS-leerlingenraad. Op verschillende strategische plaatsen kreeg de jury door de kinderen een deskundige uitleg over onder andere ons dierenpark, de speelberg, de stille hoek, de openluchtklas, de PAD-plaatsen, de wilgentunnel, …
Na deze rondleiding ging de jury in beraad of de Groene Vlag aan onze school kon toegekend worden. De schepen van milieu Celesta Muylle wachtte samen met de directeur en meester Franky het verdict af!
En jawel hoor, 45 minuten later, witte rook, of beter groene rook uit het lokaal van meester Franky: De Zandkorrel krijgt de Groene Vlag toegekend! Na twee jaar inzet op vlak van afval en energie, met een mars tegen afval, een klimaatmars, MOS-werkdagen met ouders en en kinderen, het invoeren van een gratis drinkfles voor elk kind, een economisch, gezond en afvalarm fruit -en koekenbeleid en zoveel meer, een welverdiende kers op de taart.
De officiële uitreiking gaat door in Brussel op vrijdag 18 oktober! Bericht volgt!
Aan alle Zandkorreltjes groot en klein van harte Proficiat voor jullie warme zorg voor Moeder Aarde!!