Ook muizen gaan naar de hemel (PE4)

Dankzij de verfilming van het boek ‘ook muizen gaan naar de hemel’  maakten we kennis met de werking van een stopmotionfilm. Deze film was dan ook een technisch hoogstandje!

Wisten jullie dat er voor 1 seconde beeldmateriaal 24 foto’s nodig zijn? Zo deden de makers van ‘ook muizen gaan naar de hemel’ er ongeveer een jaar over om deze film te voltooien.

We verdiepten ons helemaal in de wereld van stopmotion en leerden zo kennis maken met de werking van het gebeuren, decorsets, stemacteurs en regisseurs ,het gebruik van 3D printen in de film,…

Ook gingen we zelf vol enthousiasme aan de slag! We experimenteerden via een app hoe onze stem zou klinken als een robot, alien, duiveltje,… En met alweer een andere app verkenden we hoe wij er uit zouden zien in het gedaante van verschillende dieren.

We probeerden ook zelf een stopmotionfilmpje te maken met 24 foto’s.  Zo hebben we meteen gemerkt hoeveel tijd en werk hier wel niet inkruipt…

Ook het verhaal rondom de film kon ons bekoren want wist je dat je zowel dapper als bang kon en mag zijn en dat je met echt iedereen vrienden kan worden?

Als kers op de taart gingen we vandaag in het gezelschap van PE1,3 en 5 op groot scherm eindelijk naar de langverwachte film gaan kijken in de Brouckere in Torhout.