De warme actie ‘Rol Je Rostjes For Life’ voor Music For Life rolt van start

Op maandag 22 oktober om 9u30 rolde het eerste rostje de verzamelbak binnen met behulp van een duwtje van de directeur. Onder het goedkeurend oog van de beheerder en hoofdopvoeders van ons internaat Huis aan zee, de directeur van de Zandkorrel uit Eernegem, enkele leerkrachten en aanwezige pers en natuurlijk ook de leerlingen van meester Maarten.

Iedereen zag dat het goed was en stond natuurlijk ook te popelen om hun reeds verzamelde centjes laten rollen.

Doorheen de ganse dag was het betoverende geluid van rollende en vallende centjes te horen.

Tijdens de speech deed meester Maarten het verhaal hoe #rostjesforlife 2.0 tot stand kwam en vertelde hoofdopvoeder meester Patrick dat het ingezamelde bedrag zal worden gebruikt voor het onderhoud van de fietsen van de kinderen en enkele leuke uitstappen.

We vernamen ook het nieuws dat er in de Zandkorrel in Eernegem ook rostjes kunnen worden ingezameld. Juf Joni zal ook met haar leerlingen een unieke verzamelbak maken.

De warme actie loopt tot aan onze gezellige kerstmarkt op 20 december.

Wens je zelf ook ergens een verzamelpotje te plaatsen of bij vrienden en familie rond te gaan dan kan dit met onze mini-affiche die bij juf Bo op het secretariaat kan worden afgehaald.

Vorig jaar zamelden de kinderen van meester Maarten, Nell en Isolde, bijna 40 kilo rostjes in. Goed voor een bedrag van €370. Benieuwd op hoeveel we dit jaar zullen eindigen. De leerlingen van meester Maarten, die tevens ook de bedenkers en makers van de centenbak zijn, deden alvast een gokje naar het totale gewicht en de totale opbrengst.

Op het filmpje hieronder zie je onze geamuseerde directeur die de allereerste rostjes liet rollen.