Alweer een geslaagd gerecht

De lat ligt hoog in onze klas wat betreft het koken. We maakten eerder al soep en nu toverden we een heerlijk pangerecht op tafel. Aardappelen, spek, tomaat en ui waren de ingrediënten.

We schilden zelf de aardappelen en sneden ze in fijne (!) schijfjes. Een hele opgave. De ui (uit onze moestuin) werd ook fijn gesneden, met de nodige tranen en de tomaatjes werden gehalveerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We leerden aardappelen koken. Wanneer kookt water? Hoe weet je dat je aardappelen zacht zijn? Waar moet opletten? Als het hete water uit de kookpot stroomt, wat moeten we dan doen? Al deze vragen kregen we voorgeschoteld en zochten samen naar een antwoord.

Lorenzo mocht het spek bakken in de pan. Cindy was verantwoordelijk voor de aardappelen. Samen kookten we deze heerlijke topper! Juf alweer apetrots!