Zon en wieltjes voor PE 9 en PE 10!

Droog weer en het zonnetje dat schijnt, het ideale moment om werk te maken van de klasbeloning die de leerlingen zo hard verdiend hebben! Ze kozen er deze keer voor om naar het sportcentrum te gaan en zich daar uit te leven. Skeeleren, steppen, skaten… Maar ook de sociale vaardigheden werden getraind door samen spelletjes spelen op het speelplein. Moe, maar voldaan, stapten we daarna terug naar de Zandkorrel. 

 

(meer…)

Naar het filmfestival!

De klassen van juf Britt, juf Valerie en juf Edith gingen vandaag naar het filmfestival. We gingen kijken naar de film Yuku en de Himalayabloem. Yuku, het oudste kind uit een grote muizenfamilie, moet de voedselvoorraad bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’. Yuku de muis nam ons mee op weg van lied naar lied op een kleurrijk avontuur. We hebben er met z’n allen ontzettend van genoten.

PE 3: januari

Het is winter in PE 3. We leerden over de Noordpool en de Zuidpool.
We bouwden een pinguïn van lego en volgden hierbij een stappenplan, we speelden met materiaal in het thema, bouwden pinguïns met andere blokken, we volgden stap voor stap hoe we een ijsbeer konden tekenen op speciaal kraspapier. Het resultaat mag er zeker zijn!

We gaven ook al de aanzet voor dikke truiendag en gingen op het schooldomein op zoek naar afval. We bekeken achteraf eens wat we allemaal gevonden hebben. (meer…)

Schaatstijd PE6&7

Op 22 december 2022 vertrokken we met de bus van de Lijn richting Oostende. Daar wandelden we naar het park en verorberden eerst ons fruit. Daarna konden we de juiste schaatsen aandoen en ontdekten we de zwaartekracht. Met vallen, opstaan en weer doorgaan schaatsten we in het ronde. Van al dat schaatsen kregen we honger. We aten gezellig onze lunch op in de Grote Post. Toen wandelden we langs het huisje van de kerstman, maar helaas was hij niet thuis. We trokken nog een prachtige foto aan beertje paddington. We wandelden dan naar de bushalte waar we getrakteerd werden op snoepjes door Shenaya.
Na een duidelijk vermoeiende dag, keerden we terug naar school met de bus.
Het was een plezante, toffe, prachtige, leuke, fijne, superdag!

 

(meer…)

Captain Nova

Op maandag 30 januari gingen PE6 en PE11 naar het filmfestival in Oostende. We zagen er de film ‘Captain Nova’ die ons meenam naar het jaar 2050. De volwassen vrouw Captain Nova reist terug in de tijd om de wereld te redden van een vreselijke natuurramp. Maar door die tijdreis verandert Nova terug in een meisje van 12. Samen met haar robotje is zij de enige die ons kan behoeden van de apocalyptische catastrofe. Maar wat haar geheimzinnige doel is, weet alleen zij. We vonden de film prachtig en ze verveelde geen moment. En toen we over de rode loper mochten stappen, voelden we ons precies echte filmsterren!

(meer…)

Muzische in PE 10

Wat een muzische talentjes zitten er in PE 10. We voerden enkele opdrachten uit van de poëziebingo en we schilderden ook de zelf geboetseerde mannetjes. Het resultaat mag gezien worden.

Optreden in WZC Sint-Anna te Eernegem

Dinsdag 24.01 trokken de klassen van juf Kirsten (PE 2), juf Goedele (PE 3) & juf Stefanie (PE 4) naar het Woonzorgcentrum om er een optreden te verzorgen voor de bewoners. De kinderen brachten enkele dansjes, liedjes en een poppenspel. Het was een daverend succes en er werd de kinderen gevraagd wanneer ze nog eens langkomen 🙂

(meer…)

Hiep hiep hoera voor Aiden!

Aiden wordt zondag 8 jaar, maar dit vierden we vrijdag al met chips, kinderchampagne en een leuk cadeautje voor iedereen. We maakten er een leuk feestje van. Dank je wel hoor!

Inschrijvingen De Vloedlijn

Inschrijvingen voor het schooljaar 2023-2024

Wil je jouw kind op onze school inschrijven voor het schooljaar 2023-2024 dan zal je eerst jouw kind digitaal moeten aanmelden via de website www.naarschoolinoostende.be . Om je kind op onze school in te schrijven, heb je een verslag van het CLB nodig. Voor de inschrijvingen van 2023-2024 sluit onze school aan bij het digitale aanmeldingssysteem. Zo voorkomen we kamperende ouders.  

Hierdoor volgen we de tijdslijn voor het digitaal aanmelden voor de  inschrijvingen voor het schooljaar 2023 – 2024, vastgelegd in het LOP Basisonderwijs Middelkerke-Oostende  voor alle scholen buitengewoon basisonderwijs in Middelkerke en Oostende. 

Tijdslijn voor het digitaal aanmelden voor de  inschrijvingen voor het schooljaar  2023 – 2024:

Bekendmaking vrije plaatsen

De vrije plaatsen vind je hier. 

uiterlijk op  vrijdag 13 januari 2023.

Aanmeldperiode

Je meldt je kind aan (ook broers en zussen en kinderen van personeelsleden) via de website www.naarschoolinoostende.be

Belangrijk: laat de periode van aanmelden niet voorbijgaan!  

maandag 23 januari 2023  om 10 uur tot en met vrijdag 10 februari 2023 om 16 uur.

Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol. Of je de eerste of de laatste dag aanmeldt, maakt dus geen enkel verschil.  

 

Bekendmaking resultaten van je aanmelding

Twee mogelijkheden: 

  • Je krijgt een ticket voor de inschrijving van jouw kind op onze school, of  
  • je ontvangt een weigeringsdocument met vermelding van de plaats op de weigeringslijst van onze school. 
Uiterlijk op maandag 27 februari 2023 

Inschrijvingsperiode

Heb je een ticket voor de inschrijving van jouw kind op onze school, maak dan via mail of via telefoon een afspraak met onze school.  

Onze school zal je informeren welke documenten je moet meebrengen.  

Belangrijk: Schrijf je jouw kind tijdens deze inschrijvingsperiode niet in, dan ben je je vrije plaats kwijt en kan je enkel nog inschrijven tijdens de vrije inschrijvingsperiode als er nog vrije plaatsen zijn.  

woensdag 1 maart 2023 tot en met dinsdag 21 maart 2023  

Bekendmaking vrije plaatsen vóór vrije inschrijvingsperiode

De vrije plaatsen vind je hier 

dinsdag 21 maart 2023 na de schooluren  

Vrije inschrijvingsperiode

vanaf woensdag 22 maart 2023 

Hulp nodig bij de voorbereiding van je aanmelding?

  • Maak een afspraak met het begeleidend CLB. 

Hulp nodig bij het aanmelden?

  • Maak een afspraak met onze school.  

Ben je op zoek naar meer informatie, ga dan naar de website www.naarschoolinoostende.be

Inschrijvingen De Zandkorrel

Inschrijvingen De Zandkorrel schooljaar 2023 – 2024:

Start inschrijvingen voor broers en zussen in De Zandkorrel: 1 t.e.m. 10 maart 2023Start inschrijvingen voor kinderen van personeelsleden: 13 maart 2023Start vrije inschrijvingen: 14 maart 2023Verdere info nodig? De Zandkorrel 059/299308 – dezandkorrel@devloedlijn.be