De gele klas op hippotherapie

Op maandag 9 en 16 september ging de gele klas, van juf Lynn, op hippotherapie naar juf Julie.
We hebben eerst de paarden gepoetst zodat ze blonken in hun vel. Na ons harde poetswerk rolden de paarden zich lekker in het zand!
Toen voerden we verschillende opdrachten individueel uit en tot slot deden we nog enkele groepsopdrachten en moesten we heel goed samenwerken en overleggen.

Tijdens de tweede sessie waren het opdrachten te paard en ook naast het paard.
Ook hier moest er goed samengewerkt worden om de opdrachten tot een goed einde te brengen.

We vonden het superleuk en in maart gaan wij terug om opnieuw twee sessies hippotherapie te volgen.

 

 

(meer…)

De eerste schoolweek in PE 9

De eerste schoolweek zit er alweer op! Het schooljaar werd feestelijk ingezet met een drink (kinderchampagne) en enkele teambuilding spelletjes.

De eerste hippotherapieles van de rode klas

 

Afgelopen vrijdagmiddag was het volop genieten voor de rode klas (PE4)!

We hebben een prachtige natuurwandeling gemaakt met Chris en Cas (de pony’s).

We genoten van de stralende zon en (vooral) van de stralende gezichten van de kinderen!

We kijken al uit naar volgende week!!

Eerste kookactiviteit: lekkere wraps!

Vorige week donderdag hield PE19 voor het eerst een kookles. We maakten heerlijke groentenwraps. Worteltjes schillen en raspen, groentjes wassen en snijden, niets was ons te veel. Achteraf konden we uiteraard genieten van de lekkere wraps die bovendien ook heel gezond zijn! Mmmmm

Lekkere zelfgemaakte wafels te koop op de avondmarkt in Eernegem!!!

Vandaag staken we de handen uit de mouwen ( nadat we die grondig hadden gewassen uiteraard) en maakten mijn leerlingen per groepje een overheerlijk wafelbeslag.

Later deze namiddag hebben we de wafeltjes ook gebakken.

Wie van deze overheerlijke lekkernij wil proeven is meer dan welkom morgenavond op de avondmarkt te Eernegem waar we deze zullen verkopen!

FFO – Binti

Dinsdag gingen de groene, de gele en de roze klas samen gaan kijken naar de film Binti op het Filmfestival in Oostende.

(meer…)

Wie zegt dat rekenen saai is?

In de rekengroep bij juf Jolien zijn we er alweer goed ingevlogen! De maaltafels werden herhaald ( want het bleek nodig te zijn na twee maanden vakantie) en ook al onze meetinstrumenten haalden we vanonder het stof. Meten, wegen, gieten … Er werd heel wat afgehandeld en verwoord tijdens het hoekenwerk! Kijk maar eens mee.

 

Alle dagen schoffelen…

De roze, blauwe en paarse klas staken deze namiddag de handen uit de mouwen! Het onkruid had deze zomer jammer genoeg geen vakantie genomen en had de moestuintjes wat verwilderd. Gewapend met ons tuinmateriaal en goede moed vlogen we erin! We slaagden erin om SAMEN heel wat onkruid te verwijderen! Wat een teamwork!

 

Wat een start in PE8!

De eerste schoolweek is altijd heel spannend voor zowel de leerlingen als de juf! We maakten deze week echt een goede start met onze energieke klas!

Ons klasthema waar we het ganse schooljaar door zowat rond zullen werken, is safari. We leerden reeds het één en ander over de safaridieren en hun karaktertrekken. We maakten ook al een knutselwerkje waarbij we onszelf in het safari-thema onderdompelden.

(meer…)

Zet je beste beentje voor!

Dinsdagmiddag 3 september verkenden de oranje, rode en witte klas de onmiddellijke schoolomgeving. We oefenden de regels in voor voetgangers en proberen nooit meer te vergeten dat stoeprand = stoprand is. Ook de soorten verkeersborden kwamen aan bod. Achteraf was er nog tijd voor een ontspannende afsluiter van deze leerwandeling.

(meer…)