Axel 11 jaar

Tijdens de paasvakantie werd Axel 11 jaar. Na de vakantie werden we met z’n allen getrakteerd op een lekker zakje snoep. Wat was hij ongeduldig om z’n traktatie uit te delen. Het was een leuke namiddag met muziek en zoetigheden.

Dikke proficiat !!!!!

Zwemlessen

Om de 2 weken gaan we zwemmen. We leren er schoolslag, crawl, duiken… Ja zelf al van de blokjes. Ondertussen zijn we gestart met de reddersprong en wanneer we in het diepe springen om met onze voeten de grond te raken. We sluiten de les vaak af met een 5-tal minuutjes vrij spel.

Rennen op kippenpoten PE33

De kinderboerderij heeft geen geheimen meer voor PE33!

Nadat we verdeeld werden in duo’s mochten we spelenderwijs op ontdekking. Diverse opdrachten moesten uitgevoerd worden in de hoop ons ei te kunnen verplaatsen op het spelbord.

Zo moesten we zelf eieren rapen én vervolgens bakken of bekeken we de veer van een kip van dichtbij (want hoe beschermt een kip zich tegen de regen? ). Ook de paarden kennen geen geheimen meer voor ons, want wij weten of ze een hoefijzer hebben of niet. En het aantal schapen in de weide? Allemaal correct geteld.
Ook de moestuin en de zintuin hadden geen geheimen, want daar moesten we zaken opmerken die er niet thuishoren.

Het was een fijne voormiddag! We werkten mooi samen en hebben veel bijgeleerd.
Om af te sluiten mochten we de kuikentjes even vasthouden. 2 kuikens lieten nog een cadeautje na…

(meer…)

Jeugdboekenmaand (sport en spel): PE4/ rode klas.

Er was eens…

een klas, die enorm genoot van voorgelezen worden en zelf lezen…

Die er nog méér van genoot dat deze maand in thema boeken stond…

De koning zonder spierballen, heel keverburg kookt,… Hierbij een impressie van onze favoriete momenten en boeken in het thema ‘sport en spel’.

 

(meer…)

Terra leest voor

De jeugdboekenmaand is het ideale moment om het voorlezen in de kijker te plaatsen. Met het kamishibaiverhaal ‘De wonderlijke avonturen van een kleine bij’ gingen Terra en de kinderen van juf Stefanie, juf Lindsy en juf Shauni samen met de honingbij Bieke op zoek naar haar verdwenen zussen.

Tijdens haar spannende tocht ontmoet Bieke de Bij een tijger, een lederschildpad en bonobo’s en wordt ze geconfronteerd met heel wat bedreigingen voor de biodiversiteit op onze planeet.

Bieke de Bij en Terra deden een beroep op de kinderen om samen oplossingen te bedenken om bijv. de plastiek soep in de zee te vermijden.

(meer…)

Belevingsmoment PE9

Woensdag 27 maart vond het belevingsmoment van PE9 plaats. De leerlingen speelden een spannende voetbalmatch en amuseerden zich te pletter!

Natuurlijk werden ook de jarigen van de afgelopen periode in de bloemetjes gezet.