Controle is goed, vertrouwen is beter!

Vrijdag trokken we naar buiten met onze groep. We voerden er allerlei bewegingsopdrachten uit waarbij we kinderen moesten samen werken en vertrouwen op elkaar. Een zalig lesmoment was dat!

(meer…)

Spreken en luisteren bij juf Annelies en juf Jolien.

Gedurende dit schooljaar hebben we al veel interessante kringgesprekken gehad in onze klas. Hieronder kan je enkele foto’s vinden van de laatste gesprekken die plaatsvonden. De leerlingen hielden een boekbespreking en mochten ook een zelf gekozen dier presenteren. Spreken voor een groep is niet zo evident, maar we merken dat oefening wel degelijk kunst baart!Ā 

(meer…)

Pyjamadag!

Duizenden leerlingen kunnen regelmatig of langdurig niet naar school omdat ze ziek zijn. Vaak blijven ze van thuis of in het ziekenhuis de les volgen, via Bednet, via een leerkracht of vrijwilliger aan huis of via lessen in de ziekenhuisschool. Door mee te doen met ‘pyjamadag’, steken we zieke kinderen een hart onder de riem en maken we Bednet mee bekend.

Een beetje tuinieren hier en een beetje zwerfvuil verzamelen daar

De leerlingen van PE 11 (de blauwe klas) hadden zich in twee groepen verdeeld. De ene groep hielp mee met meester Arne om het aarde uit de moestuintjes te scheppen en de andere groep verzamelde zwerfvuil van op ons Zandkorreldomein. We waren toch wel verschoten van hoeveel afval er op onze school te vinden was. Tip: breng koekjes mee in een herbruikbaar doosje. Zo vermijden we afval op onze school.

(meer…)

Videobellen met een sledehonden-renner in PE9 en PE10

Op donderdag 3 maart werden de kinderen uit onze klas verwend met een uitgebreid interview van de sledehonden-renner Hardwin. Dit gesprek was een perfecte aanvulling op de spreekoefening van Imilio over huskyā€™s.

Poƫzie in de zon

Nu de temperaturen weer wat aangenamer zijn en het zonnetje weer schijnt zijn we blij terug buiten les te kunnen volgen op ons mooie, groene domein! We genoten van de les poƫzie in de gezonde buitenlucht.