Cupcakes in PE7

Meester Sacha had alle materialen klaar gezet op de gezamenlijke tafel. Alle ingrediënten stonden ook klaar en we moesten deze afwegen met een digitale weegschaal. Eerst de boter mengen met suiker en vanillesuiker, daarna kwam het breken van het ei aan bod. Dan nog de bloem erbij en mengen maar tot een glad beslag. Dit goten we in cupcakevormpjes en werden in een voorverwarmde oven geplaatst door de juf. De overschot van het eigengemaakte deeg werd opgesmuld met de vingers, mmmmmm. Toen de cupcakes waren afgebakken mochten we deze nog versieren met slagroom en suikerversiering.

 

(meer…)

PE12, 9 en 7 zetten zich in voor de biodiversiteit.

Johan van Natuurpunt kwam naar onze school en liet ons kennismaken met de wilde bijen. Daarna maakten we zelf een insectenhotel in groepjes van 5. Elke groepje had zijn eigen creatie gemaakt. 

Johan vertelde veel over wilde bijen, omdat ze nuttig zijn voor de natuur. De bijen bestuiven de bloemen en dat zorgt voor biodiversiteit in de natuur. 

Volgende materialen hadden we nodig om een insectenhotel te maken: wijnkist, houten blokken, bamboestokken, baksteen, kippengaas en nog takjes. 

Eerst hebben we de gekozen materialen in de wijnkist gestopt. Daarna werden er gaatjes geboord in de houtblokjes. Op het laatste werd het kippengaas bevestigd. Nadien hielpen we met z’n allen opruimen. 

De mooie en praktische insectenhotels zullen op het schooldomein worden opgehangen.

Auteurs artikel: leerlingen uit PE12 en PE7

 

(meer…)

Terug in de tijd

De roze klas nam de voorbije periode de 19e, 20e en 21e eeuw onder de loep.

Ze ontdekten onder andere ‘schatten’ op de zolder van hun ouders en grootouders en brachten deze mee naar de klas. Leuk om te zien hoe spullen in de loop der jaren geëvolueerd zijn.

Verder gingen de kinderen op zoek naar jaartallen waarin een belangrijke ontdekking plaatsvond. Ze plaatsten de jaartallen op de eeuwenband, gingen in verschillende boeken zelf nog op zoek naar leuke weetjes, … Kortom: het was een fijne en boeiende periode.

Brood bakken!

De leerlingen van juf Britt en juf Edith gingen donderdag naar de kinderboerderij De Lange Schuur in Oostende om brood te bakken. We leerden welke ingrediënten er nodig waren om brood te maken. We proefden er ook van. Suiker was lekker, maar zout, bah … zeg! Alle ingrediënten moesten we dan door elkaar mengen. Wat water bij doen en dan kneden maar. We maakten een lange worst, een hartje, een platte pannenkoek, … Eens het deeg goed gekneed was mochten we kiezen wat de vorm van ons broodje ging worden en dan mochten we deze versieren met chocoladekorrels, zonnebloempitten en allerlei andere zaden. Daarna moesten de broodjes nog een half uurtje rijzen om dan in de oven te gaan. Ondertussen gingen we de konijnen aaien en de varkentjes voeren. Toen we terugkwamen kwam een heerlijke geur ons tegemoet. Trots gingen we met ons broodje huiswaarts.

I like the flowers

De leerlingen van PE 7 hebben al zin in de lente… Bij lente moeten we aan bloemen denken. We leerden een Engels liedje kennen dat gaat over bloemen. We kennen nu ook het verschil tussen ritme en melodie.

Samen maakte deze klasgroep een leuk ritmisch stukje door enkel en alleen gebruik te maken van hun eigen lichaam (bodypercussie) en hier de tekst ritmisch op uit te spreken. Heel leuk om te doen! Kijk maar eens mee.

https://clipchamp.com/watch/luuKqhCrX2y

Ernstige Hinder wegens Nationale Vakbondsactie

Op vrijdag 10 maart verwachten we ernstige hinder wegens een nationale vakbondsactie. Hierdoor zal het normale verloop van de lessen ernstig verstoord worden.
Er kan eveneens hinder verwacht worden in het busvervoer. Indien u in de mogelijkheid bent willen we u vragen uw kind vrijdag niet naar school te laten komen.
Het bezoek aan de scholenbeurs dat gepland staat op vrijdagochtend gaat wel door!
Alvast dank voor uw begrip.

Hiep hiep hoera voor Yannick!

Yannick van PE6 werd in de krokusvakantie 11 jaar, we vierden dit samen in de klas en smulden van het fruitsapje en de snoepjes die Yannick voor ons meehad!

STIP IT @ De Zandkorrel

Van 10 tot 16 februari ging in De Zandkorrel de ‘Week tegen pesten’ door.
We gingen op donderdag 10/2 van start door allemaal samen te dansen op het themalied ‘dromen’ van de ‘Stip it’ actie.

Op maandag 13/2 ging de ganse school in de namiddag op een GELUKSwandeling. De kinderen moesten samenwerken om de juiste route af te leggen en alle opdrachten tot een goed einde te brengen, maar het belangrijkste van al was dat we er een GELUKszalig gevoel aan overhielden. En o ja, we hadden veel GELUK met het stralende zonnetje!

In onze opvang zijn de anti-pest vlaggen te bewonderen die gemaakt werden door de klassen, zie hieronder de prachtige creaties.

De week tegen pesten werd afgesloten op donderdag 16/2 waarbij we een lange ‘stippen’lijn maakten met de volledige school en ons ertoe verbonden om samen stop te zeggen tegen pesten.

In De Zandkorrel zeggen we NEEN tegen pesten, maar zeggen we JA tegen GELUK!

(meer…)