Oostende voor Anker

De klas van juf Jolien ging vandaag samen met de klas van juf Joke en juf Nathalie naar Oostende voor Anker.
Wat keken we onze ogen uit! We leerden heel wat woorden bij, we zagen vlaggen van andere landen, we zagen verschillende soorten boten, we leerden over cartografie en ambachten van vroeger, we zagen iemand ijzer smeden, … . We mochten ook aan boord van het stoomschip ‘de Hydrograaf’. Wauw!
Kortom, we hadden een leuke en boeiende voormiddag!

Sportdag

Op donderdag 20 april mochten alle klassen van de Zandkorrel deelnemen aan een supertoffe sportdag. Deze ging door in het sportcentrum van Eernegem. We konden er kennismaken met diverse sporten zoals curling en minigolf. We konden er gymnastiekoefeningen doen op de airtrack en ons uitleven op de scheve piratenboot. In een sumopak kruipen bleek niet altijd eenvoudig te zijn, maar het was wel een superleuke ervaring. Ook buiten konden we onze energie kwijt op het speelplein en reden we met allerlei (gekke) fietsen en karretjes. Dankjewel aan juf Patricia voor de organisatie!

(meer…)

Proficiat Casper!

Casper mocht vandaag 9 kaarsjes uitblazen. Dit werd gevierd in de klas.

Boerderijpret

PE6 en PE7 zijn op uitstap naar een melkveeboerderij geweest.
De boerin en de boer heten Eveline en Peter.
We startten de dag met goeiedag te zeggen aan de melkkoeien, we gaven ze wat eten en dat vonden ze heerlijk.
Daarna gingen we kijken naar de robot die de koeien melkt, Eveline toonde ons de app waarop alles gevolgd kan worden. Alles gebeurt (als er geen problemen optreden) automatisch.
We volgden de leidingen waardoor de melk getransporteerd wordt en kwamen uit bij de opslagtank. Eveline toonde ons hoe de vrachtwagen dan de melk komt ophalen.
We vroegen ons af wat de koeien allemaal eten en Eveline nam ons mee naar de ‘putten’ waar de pulp van suikerbieten, maïs, kuils en draf opgeslagen werd.
Vervolgens nam Eveline ons mee naar de stal van de vleeskoeien en zagen we dat deze koeien kleiner en dikker zijn dan de melkkoeien.
Tenslotte zijn we naar de kalfjes geweest en gaven we ze lekkere koekjes.
Eveline had nog een heerlijke verrassing voor ons; chocolademelk met verse koemelk, heeeeeeeerlijk!
We wandelden naar Groenhove bos om te lunchen en speelden op het speelplein.
We hadden heel veel lol!

(meer…)

Naar het station

De klas van juf Jolien ging vandaag op uitstap naar het station. We kregen heel wat uitleg over de loketten, de wagons, de conducteur, de informatieborden, …

We mochten ook een kijkje nemen in het rijtuig van de treinbestuurder en de conducteur. Op het einde van ons bezoek kregen we allemaal een diploma van ‘junior onderstationschef’. Waaauw!

Dankjewel NMBS Oostende!

 

Belevingsmoment

Op woensdag 26 april vond het FOUT belevingsmoment plaats van PE6 en PE7. Dit naar aanleiding van de FouteParty@DeZandkorrel op zondag 7 mei. Als eerste hebben we de jarigen gevierd van de afgelopen maand en de gelukkigen waren Ocean, Emmanuel, Seppe en Loannis. Ze kregen elk een lekkere lolly en een zot applaus. We lichtten al een tipje van de sluier op door al een stukje van ons optreden te tonen op foute party muziek. En de volledige school deed tenslotte mee met de polonaise.

(meer…)

Jong leven bij PE 1, 3, 4, 5

Wat genoten we met volle teugen van onze gezellige uitstap naar de kinderboerderij d’oude Smelterij te Torhout!

Daar maakten we kennis met het jong leven op de boerderij: we ontdekten hoe de eitjes werden uitgebroed op een boerderij (uitbroedmachine en uitkipkast) maar ook hoe de kippen hun eitjes uitbroeden, mochten kuikentjes, geiten, lammetjes, het kalfje en een lamprei aaien, gaven eten (en aaitjes!) aan de boerengeiten, er werd melk gegeven aan het stierenkalfje Theo en aan enkele lammetjes,… En alsof dat nog niet genoeg was verkenden we ook nog de rest van de boerderij. Wat hebben we weer veel bijgeleerd!! We proberen met deze foto’s jullie ook nog even mee te laten genieten:

 

(meer…)

Tuinieren

De leerlingen van juf Britt en juf Edith gingen aan de slag in de moestuintjes van de Clarahoeve. Daar heeft elk een stukje grond om te bewerken. Vandaag gingen we om vooral het onkruid en het gras weg te halen om zo te kunnen starten om te zaaien of planten. Dit was een zwaar karwei, maar we hebben er enorm van genoten. Ondertussen bespeurden we tussen de aarde heel wat regenwormen. Dat lusten de kippen heel graag. Op en af liepen we naar de kippen die ook aanwezig zijn op het domein om ze te voederen met een verse regenworm. Mmmm!

Kakelvers!

De leerlingen van juf Britt en juf Edith gingen naar de kinderboerderij De Lange Schuur. Daar mochten we kennis maken met het nieuwe leven op de boerderij. We zagen lammetjes en mochten deze zelfs op de schoot nemen, ook de kleine kuikentjes mochten we knuffelen, … We leerden de namen van de mama en papa dieren kennen. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten.

 

bloemen, planten en eitjes

We leren over bloemen en planten. De verschillende namen en het leren zaaien van de plantjes. Ook hebben we al veel geleerd over de soorten eitjes en materie waaruit eitjes gemaakt kunnen zijn als je namaakeitjes wil. Maar ook over de soorten vogels en hun verschillende eitjes. We hebben ze ook op een balans gelegd om eens te kijken welke eitjes er zwaarder zijn van materiaal. Dikke pret met juf Britt 😁