Zelfs de kleuters proeven in De Vloedlijn van ICT

Door het aanhoudende tekort aan leraren, waarover de media uitgebreid bericht, komen de leerlingen én leerkrachten al eens terecht in klassen waar ze anders nooit komen.

Zo ook in De Vloedlijn. Vandaag kwamen de kleuters uit de klas van Juf Elke terecht in de ICT – klas van Meester David…

Onwennig… absoluut, zowel voor de kinderen als voor de meester die meestal nét iets grotere leerlingen gewoon is… Maar we maakten er samen met de begeleiding van juf Lucie, de computers én de tablets toch een interessant uur van…

Saved by the bell @ de Zandkorrel

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Jaarlijks op 5 oktober, op de Internationale dag van de Leerkracht, nemen wij deel aan ‘Saved by the bell’. Dan laten wij de bellen eens extra rinkelen. Zo kan iedereen horen dat elk kind en elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs.

Saved by the bell @ De Zandkorrel 2022 – YouTube

(meer…)

PE8: september zit er op!

De eerste maand van het schooljaar is voorbij gevlogen voor PE8. We oefenden lichaamspercussie in de lessen muzische vorming, deden mee aan de belevingsloop, presenteerden het nieuwsbericht en we deden nog veel meer! Hierbij enkele sfeerfoto’s van onze fantastische klasgroep de afgelopen maand.

 

Dag van de Sportclub 2022 @ de Zandkorrel

Woensdag 28 september was het weer zover, dan mochten we in onze sportkledij naar school komen. Daarnaast hadden we extra aandacht voor bewegend leren en was er een parcours waarbij we konden “speeddaten” met verschillende sporten (estafette lopen, voetbal, basket, rope skipping, …) . Het was een leuke en sportieve voormiddag! Op naar meer van dat, want sporters beleven meer!

Klik op de tag hieronder om alle foto’s te bekijken! Veel kijkplezier!

(meer…)

PE6 en PE7 nemen een gezonde start!

De klassen van Juf Jill en Juf Lynn namen een gezonde start van het nieuwe schooljaar!
In de maand september werkten we rond een gezonde levensstijl en maakten we samen fruitsalade en verse appelmoes met vers geplukte appels, lekker!

(meer…)

PE6 op uitstap naar de paarden

Op donderdag 29 september ging PE6 op bezoek bij de paarden van juf Lynn.
We maakten kennis met alle paarden, maar gingen dan vervolgens vooral met Smurf aan de slag.
Smurf nam de dag voordien enkele modderbadjes en dus hadden we veel werk om hem terug proper te krijgen. Samen borstelden we hem met verschillende borstels en vervolgens werd hij terug een witte pony in plaats van een grijze.
Toen Smurf terug proper was, gingen we aan de slag. Eerst leerden we hem een beetje kennen en lieten we hem vooruit stappen aan het touw en ook weer stoppen aan de hand van onze lichaamstaal.
Daarna legden we elk een parcours af samen met Smurf en tot slot deden we nog een groepsopdracht om Smurf in de cirkel te krijgen zonder hem aan te raken!

Nadien kreeg Smurf nog hele dikke knuffels en lekkere wortels, volgende week donderdag zijn we opnieuw van de partij!

 

(meer…)

Een kijkje nemen in PE 10

De eerste maand in de roze klas zit er alweer op. Een maand waarin we elkaar beter leerden kennen, experimenteerden met materiaal, heel wat nieuwe kennis opdeden, … Geniet hieronder mee van enkele sfeerfoto’s.

 

(meer…)

Belevingsloop 2022

Woensdag stond er een belevingsloop op het programma. Alle scholen uit groot Ichtegem namen hieraan deel. De zon was aanwezig en de kinderen hadden er veel zin in. Hieronder enkele sfeerfoto’s van het parcours en de leerlingen.

 

(meer…)

Fietsvaardigheden trainen in de paarse klas.

Omdat veiligheid in het verkeer zo belangrijk is en we dit schooljaar toch graag met de fiets op uitstap zouden kunnen, zijn we gestart met het trainen van onze fietsvaardigheden. Start/stopoefeningen, evenwichtsoefeningen, omkijken, voorwerpen doorgeven op de fiets, … We zijn goed bezig!

Verkeersveilige dag voor de bovenbouw.

Donderdag mochten we met de drie klassen van de bovenbouw deelnemen aan de verkeersveilige dag. Het was een leerrijke voormiddag waarbij we :

  • gekleurde gadgets maakten om aan de boekentas te hangen en extra zichtbaar te zijn in het verkeer.
  • een parcours aflegden met een speciale bril zodat we inzagen hoe onveilig het is om je onder invloed (van drugs of alcohol) in het verkeer te begeven.
  • plaatsnamen in een vrachtwagen en konden inschatten hoe groot de dode hoek is als vrachtwagenchauffeur en je dus extra voorzichtig moet zijn als fietser of voetganger.
  • zagen hoe een drone door de politie bediend kan worden.
  • eerste hulp leerden toedienen aan slachtoffers in het verkeer dankzij de medewerkers van het Rode Kruis.
  • een fietsband leerden vervangen.

(meer…)

VERKEER – WEEK VAN DE MOBILITEIT – STRAPDAG

In de klassen van juf Tine, juf Lynn, juf Jill en juf Jolien werkten we rond het thema verkeer. Er was STRAP-dag en week van de mobiliteit.

In de klassen van juf Jill en juf Jolien maakten we zelf onze muziekinstrumentjes zodat we het straplied muzikaal  konden begeleiden.

Ook maakten we een verkeerswandeling (fotozoektocht), we passeerden tijdens de tocht bij Nikita waar we lekkere verse peertjes mochten plukken. Mmm…, lekker zeg! Nogmaals hartelijk dank aan Nikita en familie voor al dat lekkers.

(meer…)

‘Schot in de roos’ met PE 9 en PE 12

Op dinsdag 6 september gingen de klassen van juf Jolien en juf Evelyne op uitstap naar het kasteel Ravenhof te Torhout met het openbaar vervoer. Daar was er de tentoonstelling ‘Schot in de roos’. We leerden niet alleen het kasteeltje kennen, maar ook de geschiedenis van het boogschieten. Na de rondleiding en leerrijke uitleg van de gids mochten we ons ook eens wanen als echte boogschieters via een VR-bril. Het was mooi weer dus buiten hebben we ons lunchpakket opgegeten en daarna nog wat ontspannen.
(meer…)

FEEST in de paarse klas!

Vandaag vierden we feest in onze klas. Jarne werd 12 jaar! Hiep hiep hoera!

Nogmaals een hele dikke proficiat met je verjaardag Jarne!

1 september in de Zandkorrel

1 september! Wat was het fijn om iedereen terug te zien. We mochten ook veel nieuwe gezichten welkom heten. De juffen en …