Dit was september

Dit is het overzicht van de maand september in onze klassen PE36 -PE37 en PE38.

  • We gingen samen aan de slag in de moestuin, want daar was werk aan de winkel!
  • Enkele sfeerbeeldjes van in de klas tijdens het klasdoorbrekend werken
  • Het afronden van ons W.O.-thema: ‘Wie ben ik? Huis en thuis’
  • En we vierden de verjaardag van Abby!

Flashback naar die mooie zomer……

Met de bus reden we richting Oostende. Aan het station hebben we eerst ons fruit gegeten en vertrokken we richting de zee. Daar zochten we samen het ideale plekje om de middag door te brengen. Onder een stralende, warme zon zochten we de verfrissing van de zee op. In teams probeerden we de grootste en diepste put te graven. Wat hebben we samen genoten! De tijd vloog voorbij en we moesten ons haasten om de bus te halen die ons terug bracht naar school.

(meer…)

Belevingsmoment

Op woensdag 27 september vond het belevingsmoment plaats van PE 3 en PE 4.

Dit belevingsmoment was naar aanleiding van het thema ‘Kom erbij’ om het nieuwe schooljaar te vieren. De leerlingen hadden mooie bijenkroontjes gemaakt, dansten vrolijk op de muziek en zoemden erop los. Tot slot danste de hele school mee met de bijendans.

Ook de jarigen van afgelopen maand werden gevierd. Dit waren Charlotte (PE 2), Zelfendar (PE 10) en Xander (PE 11). Zij kregen een lolly en een warm applaus van de medeleerlingen en de leerkrachten.

Een toffe start van een geweldig schooljaar!

Educatief Natuurbeheer voor de gele en blauwe klas!

Deze ochtend werden de kinderen uit de klas van juf Jill, juf Nele en juf Annelies ondergedompeld in de wereld van ‘Educatief Natuurbeheer’. Dit aan de hand van een interactieve presentatie.

Na de middag trokken we naar de Groene 62 om zelf de handen uit de mouwen te steken. In functie van de biodiversiteit, gaven de kinderen het beste van zichzelf. Fijn om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd iedereen aan het werk ging.

Geniet mee van enkele sfeerbeelden.

 

MOScottte Terra zoekt ECOkids

Dinsdagmiddag 19.09.2023 mocht onze ECOschools vlag terug vrolijk wapperen na een welverdiende vakantieperiode 🙂

De kinderen waren laaiend enthousiast en vol vuur om er terug met goede moed tegenaan te gaan, zodat we op het einde van dit schooljaar een nieuwe groene vlag kunnen verdienen.

Enkele afgevaardigden uit de klassen kunnen zich kandidaat stellen om samen met het ECOteam de handen extra uit de mouwen te steken.

Deze middag werd ook de prijs verloot die we vorige week vrijdag in ontvangst mochten nemen, omdat de kinderen van de klas van juf Annelies B vorig schooljaar deelnamen aan de aanplant van de zonnebloempitten van de Landelijke Gilden.

Shyqyri was de gelukkige winnaar! Smakelijk!

(meer…)

Een boeiend klasspel voor de muntgroene en blauwe klas!

Vandaag gingen de kinderen uit de klas van juf Ellen en juf Annelies richting Duin & Zee voor het boeiende klasspel ‘Are you waterproof?’.

Om alle opdrachten tot een goed einde te brengen, stond samenwerken centraal. Teamwork was de sleutel tot succes en dat deden onze leerlingen als de beste. Iedere groep haalde het einde van hun reis en werd gekroond tot echte zeeman of zeevrouw.

Warme zonnige stranddagen

Het schooljaar starten met nog een hittegolf was te aanlokkelijk om niet voor de laatste maal naar het strand te trekken. Met onze 3 klassen trokken we naar het strand van Mariakerke. We genoten van verschillende strandspelen, een duik in het water en een lekker ijsje. Op het einde van de dag trokken we allemaal moe maar voldaan terug naar school.

We leren elkaar kennen

Dit schooljaar gaan we heel vaak samen werken met alle klassen van de type 9-werking. Dit hebben we dan ook direct uitgevoerd op 1 september. Alle leerlingen van de verschillende klassen werden door elkaar gemengd. Het was de bedoeling om in groepjes met elkaar samen te werken. Er waren verschillende activiteiten. Zowel doe- als denkspelletjes. De kinderen beleefden een toffe en drukke namiddag.

Welkom in de blauwe klas, PE 11!

Op 1 september mocht ik een ontzettend fijne groep kinderen verwelkomen in mijn klas. Ondertussen zit de eerste volle schoolweek er alweer op.

De voorbije dagen leerden we onszelf en elkaar beter kennen, we stelden klasafspraken op, we speelden reken -en taalspelletjes, we genoten nog even van de zomer aan de hand van waterspelletjes, …

Geniet mee van enkele sfeerbeelden.

(meer…)

Kom er bij in de Zandkorrel!

Kom erbij

Kom erbij zet je zorgen maar opzij!

Kom erbij
Kom erbij
En de rest van ’t werk doen wij 😉

En ineens sta jij hier
Nou, wij helpen met plezier!
Laat de kaarsjes vrolijk branden
Jij bent hier in goede handen!

Kom erbij
Kom erbij
Kom erbij

(meer…)