Verkeersveilige dag voor de bovenbouw.

Donderdag mochten we met de drie klassen van de bovenbouw deelnemen aan de verkeersveilige dag. Het was een leerrijke voormiddag waarbij we :

  • gekleurde gadgets maakten om aan de boekentas te hangen en extra zichtbaar te zijn in het verkeer.
  • een parcours aflegden met een speciale bril zodat we inzagen hoe onveilig het is om je onder invloed (van drugs of alcohol) in het verkeer te begeven.
  • plaatsnamen in een vrachtwagen en konden inschatten hoe groot de dode hoek is als vrachtwagenchauffeur en je dus extra voorzichtig moet zijn als fietser of voetganger.
  • zagen hoe een drone door de politie bediend kan worden.
  • eerste hulp leerden toedienen aan slachtoffers in het verkeer dankzij de medewerkers van het Rode Kruis.
  • een fietsband leerden vervangen.

(meer…)

VERKEER – WEEK VAN DE MOBILITEIT – STRAPDAG

In de klassen van juf Tine, juf Lynn, juf Jill en juf Jolien werkten we rond het thema verkeer. Er was STRAP-dag en week van de mobiliteit.

In de klassen van juf Jill en juf Jolien maakten we zelf onze muziekinstrumentjes zodat we het straplied muzikaal  konden begeleiden.

Ook maakten we een verkeerswandeling (fotozoektocht), we passeerden tijdens de tocht bij Nikita waar we lekkere verse peertjes mochten plukken. Mmm…, lekker zeg! Nogmaals hartelijk dank aan Nikita en familie voor al dat lekkers.

(meer…)

‘Schot in de roos’ met PE 9 en PE 12

Op dinsdag 6 september gingen de klassen van juf Jolien en juf Evelyne op uitstap naar het kasteel Ravenhof te Torhout met het openbaar vervoer. Daar was er de tentoonstelling ‘Schot in de roos’. We leerden niet alleen het kasteeltje kennen, maar ook de geschiedenis van het boogschieten. Na de rondleiding en leerrijke uitleg van de gids mochten we ons ook eens wanen als echte boogschieters via een VR-bril. Het was mooi weer dus buiten hebben we ons lunchpakket opgegeten en daarna nog wat ontspannen.
(meer…)

Voetballen met de schoolverlaters

Een voetbalmatch tussen de schoolverlaters en de leerkrachten is een jaarlijkse traditie geworden en kon dit schooljaar dus ook niet ontbreken.  Natuurlijk zijn de schoolverlaters gewonnen! Proficiat!!!

(meer…)

Bushcraft met PE 7, PE 9 en PE 12

De leerlingen van juf Svetlana, juf Lindsy en juf Evelyne gingen met de fiets op tocht naar het Maskobos in Jabbeke. Daar gingen we vuur maken met magnesiumsticks in de natuur. Overleven in en met de natuur dat was ons doel! Wat een doorzettingsvermogen toonden alle leerlingen om toch vuur te kunnen maken. Een topmoment!

(meer…)

Bibsterspel met PE 11 en PE 12

In de bibliotheek van Eernegem ontdekten de leerlingen van de blauwe en muntgroene klas spelenderwijs en met een tablet tijdens het Bibsterspel nieuwe boeken en leerden ze samenwerken. Wat was dat een leuke activiteit!

(meer…)

Laatste schooldag in de roze klas

Het schooljaar zit er alweer op. De kinderen uit deze klas hebben dag in dag uit het beste van zichzelf gegeven. Wat een talentvolle, behulpzame, lieve, … kinderen mocht ik als juf helpen groeien het voorbije schooljaar. Ik ben ontzettend trots op jullie! Geniet van jullie vakantie!

Proclamatie Jordan

Het zit erop voor Jordan.

Jordan 

 

We hebben samen al een heel parcours afgelegd. We kunnen eigenlijk zeggen dat we elkaar wel een beetje kennen. Jij kent mij misschien wel beter dan ik jou want je bent nogal een gesloten boek. 

Je kwam hier toe en startte in de onderbouw. Samen hebben we daar 2 schooljaren doorgebracht. Je was onwennig, wat teruggetrokken maar beetje per beetje kreeg je toch vertrouwen. 

Nu eindig je terug bij mij in de bovenbouw. Terug 2 schooljaren samen… Ik zag je groeien en bloeien maar bleef steeds een gesloten boek. 

Je hebt heel wat in je mars. Je kan de zaken aanpakken en vindt heel vaak voor alles een oplossing. Je bent iedereen z’n vriend en probeert de grapjas uit de hangen op jouw manier. 

Hoe vaak pakte jij mij niet op woordspelingen? 

Nu, volgend schooljaar zal voor jou terug een nieuw begin zijn, terug wat zoeken, terug dat vertrouwen vinden… Wat zou ik graag een vlieg zijn om dit allemaal van dichtbij te zien. 

Ik weet dat dit je wat afschrikt maar ik weet ook dat dit je zal lukken.  

Ik wens je alle succes en hoop soms nog eens iets van je te horen. 

Doe dat goed Jordan ! 

Juf Pascale

Alyssa en Brendan = zomerjarigen

Het is niet omdat je in de zomervakantie jarig bent dat dit niet gevierd wordt. Alyssa en Brendan verjaren beiden deze zomer maar toch vierden we een feestje.

Dikke proficiat aan jullie alle twee !!!

Gilles is jarig

Gilles werd 11 jaar en dit werd uitbundig gevierd met een pinata. Wat hadden de kinderen pret. Om ter hardst slaan om zo snel mogelijk te weten wat er inzit.

Dikke proficiat Gilles !!!

Belevingsmoment PE10

Voor het laatste belevingsmoment van dit schooljaar, mochten de kinderen uit de roze klas hun handen uit de mouwen steken. Deze toppers gingen aan de slag met een spelletje uitbeelden, een gedicht, een kunstwerk, enkele moppen en een feestje voor de jarigen. Wat hebben zij dit fantastisch goed gedaan!

Hoera voor Astrid en Litse

Astrid en Litse zijn jarig in de zomervakantie. Maar ook hun verjaardag werd nog in onze klas gevierd.