Kunnen we een zand-en watertafel bouwen? Nou, en of!

De techniekweken zijn alweer achter de rug. De roze en de gele klas sloegen de handen in elkaar gedurende deze periode.  Hieronder zie je al een eerste foto van het eindproduct dat we fabriceerden tijdens deze techniekweken!

Wil je meer weten over het technisch proces dat hieraan voorafging? Lees en kijk dan zeker even verder hieronder!

De juffen kwamen aangehuppeld met een idee — > We maken een zand- en watertafel voor de jongste klassen bij ons op school!

Jaja, een idee, tof! Maar hoe begin je daaraan? Eerst pijnigden we onze hersenen per twee en maakten we een ontwerp op papier. We moesten rekening houden met het materiaal dat we wilden gebruiken, het mocht niet te duur zijn maar wel duurzaam, de hoogte / lengte en breedte moesten afgestemd zijn op de maat van de leerlingen die het zouden gebruiken, … Het was een heel denkwerk!

Het ontwerp was klaar! Nu startte het afbreken van de paletten die we liggen hadden op school. Deze moesten geschuurd en verzaagd kunnen worden voor de opbouw van onze tafel.

Omdat we niet allemaal tegelijkertijd konden schroeven en boren bij het construeren van de zand – en watertafel, zorgden we ook nog voor een leuke timmeractiviteit. De “timmerskills” in de roze en gele klas zaten gelukkig goed, er heeft niemand op zijn duim geslaan! Gelukkig!

Na enkele lessen waren we er bijna… Verstevigingslatjes werden gemonteerd en de laatste kantjes en boordjes werden nog eens opgewreven.

Bedankt jongens en meisjes van de roze en de gele klas! Jullie hebben prachtig werk geleverd!