Recht van de moestuin in ons bord.
Het klinkt als een reclamespotje, maar bij ons is het echt. Op donderdag hebben we kookles. Elke les een nieuwe uitdaging. Deze keer maakten we een groentetaart. Een quiche, wat klinkt dat sjiek. Met verse groente uit de moestuin. Want zo in het midden van de herfst heeft onze moestuin nog heerlijke spinazie staan… De kleine plantjes hebben we tijdens onze werkdag in de grond gestoken en nu 2 maanden, veel regen en een hoop zonnestralen later kunnen we de spinazie plukken. Hoe ferm is dat?
Na het plukken, zeer zeer ZZEEEERRR goed wassen, kon de spinazie met een uitje in de kookpot. Wat begon als een hoop spinazie, kromp voor onze ogen tot een hoopje… Een zeer goed ruikend hoopje.
Eieren van onze kippen, kruidenkaas en kruiden maakten het recept compleet. Even in de oven schuiven en klaar was onze quiche. De geur kan ik niet beschrijven maar deed iedereen watertanden. Het recept was eenvoudig te volgen door een duidelijk stappenplan met picto’s. Hoera! Nu kunnen we ook thuis deze heerlijke quiche maken… Hoewel… zonder extreem verse spinazie zal die misschien wel anders smaken. Leve de natuur!