De Vloedlijn en de Zandkorrel starten vanaf 1 september met type 9 (autisme voor normaal begaafde kinderen)

De Vloedlijn en De Zandkorrel breiden al jaren hun expertise uit in het begeleiden van kinderen met ASS. Nu kinderen met autisme binnen het buitengewoon onderwijs eindelijk onder een apart type ingedeeld worden, zijn we klaar om met speciaal opgeleide leerkrachten kinderen met autisme zowel binnen het gewoon onderwijs (via GON-begeleiding) als in ons buitengewoon onderwijs verder te begeleiden. Meer info kan steeds! Maak een afspraak en kom onze werking ter plaatse bekijken!

De filmbus

Vandaag kwam de filmbus langs op onze school. Het is een oude bus die omgetoverd werd tot een filmzaal. De kinderen van juf Edith, juf Jolien, juf Nele, juf Nathalie, juf Jessica, juf Betty en juf Ilse keken naar de film ‘De Indiaan’. Het is een grappige en gevoelige film die gaat over adoptie, identiteit en familie vanuit het perspectief van een kind.  (meer…)

Paasmandjes

BeFunky Collage2

Tijdens de crealessen met juf Jennifer konden we experimenteren met lijm en krantenpapier, het was een vuil boeltje, maar het resultaat mag er wezen.

Vrijdag werden de laatste afwerkingen aan ons paasmandje gedaan en dan was het nog vol spanning wachten op onze vriend, de paashaas :)

Bedankt Linda!

Vanaf 1 april is de actieve loopbaan van onze collega Linda Logghe gestopt. Linda was  meer dan 35 jaarO1367 17_00306 leerkracht van de hoogste type 8 klas. Ze was voor veel leerlingen de laatste juf van De Vloedlijn vooraleer ze terugkeerden naar het gewoon secundair onderwijs. In naam van alle collega’s en kinderen ‘dankjewel Linda!‘ Geniet van de vrijgekomen tijd en steeds welkom!

Vos en Haas tijdens de Jeugdboekenweek

De klassen van juf Nathalie, juf Jessica, juf Betty en juf Ilse werkten tijdens de Jeugdboekenweek rond de schrijfster Sylvia Vanden Heede. Zij schreef onder andere de leuke boekjes van ‘Vos en Haas’ en ‘Wolf en Hond’.

Elke klas bereidde een stukje voor om voor te dragen aan de andere kinderen. Hieronder het resultaat…

(meer…)

Pasen in de klas

We knutselden in de klassen van juf Nathalie en juf Jessica een mooi paasmandje in de hoop dat de Paashaas ons niet zou vergeten…

(meer…)

De paashaas op bezoek in de Zandkorrel

Op donderdagmiddag 2 april werden de kinderen van de Zandkorrel geconfronteerd met een dief die de eieren van de paashaas had gestolen en verstopt! De plaats waar de eieren zijn verstopt, staat aangeduid op een schattenkaart. Bij diverse posten verspreid over het schooldomein konden de kinderen een stuk van de schattenkaart verdienen. We speelden memory, domino, tik tak boem, twister, bollo smitto, puzzelden en huppelden erop los als een echte paashaas.

DSC_0489

(meer…)

Verkeeersveilige dagen.

PE 8 nam deel aan de verkeersveilige dag op donderdag 2/04/2015.
We maakten kennis met een aantal hulpdiensten zoals het Rode Kruis en de brandweer.
De politie gaf ons uitleg over de dode hoek bij vrachtwagens en we herhaalden grondig alle verkeersregels. (meer…)

Paaskonijn op bezoek.

Juf Kirsten bracht vandaag haar paaskonijn “Choco” mee. De klas van Juf Nadine vond het een fijn gezelschap.

We maakten er samen met de juf een leerrijke woordenschatles van. Woorden als : aaien, vacht, knaagdier, gecamoufleerd, hooi, snorharen… het waren woorden die nu een concrete invulling kregen.  Alleen jammer dat het konijn geen haas was, anders konden we nu heerlijke paaseitjes eten!

Iedereen dierenvriend!
Iedereen dierenvriend!

Een auto maken

In het thema ‘verkeer’ hebben we een autootje gemaakt. Hiervoor gebruikten we onder andere een hamer. Deze hamer durfde af en toe wel eens naast de nagel te belanden, maar een aantal pijnlijke vingers weerhielden ons er niet van om er toch iets prachtigs van te maken!

image

imageimage

(meer…)

Een pop pop boot maken

De kinderen van meester Wesley en meester Wouter maken een pop pop boot. Dit is een bootje dat vaart door water te laten verwarmen tot het waterdamp (stoom) wordt. De stoom verlaat het bootje met veel kracht waardoor het bootje vooruit gaat. Doordat de stoom de boot verlaat, duwt de luchtdruk opnieuw water in de boiler. Het water warmt weer op en we hebben opnieuw stoom. Zo kunnen we uren doorgaan.

We maken dit bootje met afvalmateriaal: een blikje, rietjes en een drankkarton.

Hieronder zie je de eerste sfeerbeelden bij het maken van de boiler uit een blikje. Wordt vervolgd…