Dikketruiendag!

Belofte maakt schuld!

De hele week al leerden de kinderen uit de klas van juf Ilse over de gevolgen van de opwarming van de aarde. Ze leerden dat het poolijs aan het smelten is en dat we nu moeten ingrijpen. Iedereen kan hierbij helpen, door simpelweg de verwarming wat minder hoog te zetten of door je met de fiets te verplaatsen. Zo gezegd zo gedaan de verwarming ging bij ons helemaal uit. We bleven lekker warm door tussendoor wat te sporten.De juf maakte begin deze week een belofte; als alle kinderen met hun dikke trui naar school kwamen ging juf in een pinguinpak komen.

Je raadt het al, iedereen had zijn dikste trui uit de kast gehaald en juf… wel die vond het niet eens zo erg om als pinguin voor de klas te staan.

(meer…)

Wafels bakken

Omdat we 3 jarigen kort na elkaar hadden en omdat er zo goed gewerkt werd in de klas, verdienden we een leuke activiteit. Tijdens de les meten en metend rekenen hebben we gewerkt rond “kilogram” en “gram”. Een ideale activiteit dus om aan te koppelen. We hebben alle ingrediënten afgelezen van het recept en nauwkeurig gewogen. Werken met een weegschaal was voor velen nieuw. Nadien hebben we alle stappen van het recept gevolgd om te genieten van lekkere wafeltjes.

IMG_20170210_140545658

(meer…)

Valentijn

 

De kinderen uit de klas van juf Nadine maakten voor Valentijn dit mooie gedicht.

Verliefd

Verliefd zijn is : je altijd willen zien.

Verliefd zijn is: niks anders dan Top.

Verliefd zijn is: voor lang en eeuwig.

Verliefd zijn is niet enkel voor prinsessen.

Verliefd zijn is mooi,

maar als je hard breekt

dan is  verdriet in je hoofd.

 

Onze jongste schakers aan het werk!

Vorige week woensdag was het de beurt aan onze jongere leerlingen om met elkaar te schaken. Ook zij deden het voortreffelijk! Proficiat!

Deze diashow vereist JavaScript.

Opnieuw feest!

Vandaag vierden we opnieuw feest in de klas want Angel werd 9 jaar! Proficiat Angel!!! Bedankt voor de lekkere wafeltjes, mmmm!

IMG_20170208_102412976

Hiep hiep hiep HOERAAAA!

Hiep hiep hiep hoera, Kyentha werd 8 jaar! Dat werd gevierd in de klas met een gezellig verjaardagsfeest!! Proficiat meid!

 

IMG_20170202_134824569 IMG_20170202_134837789 IMG_20170203_133926959 IMG_20170203_134032211

Sneeuwsterren knutselen

Aan de hand van een stappenplan leerden de kinderen een sneeuwster maken uit papier. Netjes vouwen, tekenen, nauwkeurig knippen, een plan volgen; het kwam allemaal van pas. Eerst maakten we eentje samen en daarna gingen de kinderen zelf aan de slag. Als er iemand hulp nodig had, stond er altijd wel iemand klaar om te helpen! Daar zijn vrienden voor!

IMG_20170202_135012357

(meer…)

Bezoek aan het vogelopvangcentrum

Op dinsdag 24 januari brachten we een bezoek aan het vogelopvangcentrum te Oostende. Daar zagen we verschillende soorten vogels: duiven, meeuwen, een …

Joepie ! Schaken !

Ook de klas van meester Bart volgt wekelijks schaaklessen. De kinderen uit PE 9 kunnen reeds heel goed schaken. De lessen van vorig jaar werden eerst grondig herhaald. Nu proberen we moeilijkere vraagstukken op te lossen aan de hand van leuke spelkaarten en opdrachten.

Hippotherapie met de klas van juf Melanie

De kids van juf Melanie gingen voor de tweede keer met juf Julie en de paarden aan de slag. Samenwerken was de boodschap. Maar de kinderen hadden enkele beperkingen: één leerling kon niet spreken, een tweede leerling kon niet horen en de derde leerling kon niet zien. De kinderen gaven elkaar duidelijke instructies om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Dit leidde tot grappige momenten. De kinderen hebben er enorm van genoten en leerden een nieuwe vriend kennen, de Black Beauty van de paardenwereld, Tattoo.

(meer…)

Wat een drukke maar leuke week!!!

      De klas van meester Maarten deed vorige week heel wat leuke activiteiten.

Het begon met een bezoek aan de verbrandingsoven. We vonden de geur niet altijd even leuk, maar het was erg interessant. Met een helm op ons hoofd zagen we alles wat er in de fabriek gebeurde.

         10 11 12 13 (meer…)

Spelen met de klok!

De leerlingen in het rekengroepje van juf Ilse kregen al meerdere malen les over de klok en hoe ze die correct moeten aflezen. Wat aanvankelijk nog heel moeilijk leek, oefenen ze vandaag zonder problemen! Tijd om alle leerstof om te zetten in praktijk.

#wespeleneenspelvandaag #rekenenisleuk

(meer…)