De Vloedlijn en de Zandkorrel starten vanaf 1 september met type 9 (autisme voor normaal begaafde kinderen)

De Vloedlijn en De Zandkorrel breiden al jaren hun expertise uit in het begeleiden van kinderen met ASS. Nu kinderen met autisme binnen het buitengewoon onderwijs eindelijk onder een apart type ingedeeld worden, zijn we klaar om met speciaal opgeleide leerkrachten kinderen met autisme zowel binnen het gewoon onderwijs (via GON-begeleiding) als in ons buitengewoon onderwijs verder te begeleiden. Meer info kan steeds! Maak een afspraak en kom onze werking ter plaatse bekijken!

Leerkrachten al gestart!

De school is al enkele dagen opnieuw open. Er is al heel wat activiteit op school en verscheidene leerkrachten zorgden ervoor dat hun lokaal werd opgefrist met een nieuw laagje verf. Veel kinderen zullen verrast opkijken wanneer ze de klas binnenkomen want het ziet er echt mooi uit. Dank daarvoor trouwens aan de leerkrachten!

Ouders en kinderen heten we dit schooljaar graag opnieuw welkom. We hopen op een verdere goeie samenwerking en kijken uit naar dinsdag, 1 september. Tot dan!

Vakantie!

We zijn met vakantie en zien jullie allen graag terug op 1 september. Wie inlichtingen wil over de school kan ons  vanaf 16 augustus van 9 tot 12u op school bereiken of stuurt een mail naar info@devloedlijn.be dan nemen we zo snel als mogelijk contact met u op.

Johnny Borny

Directeur MPI De Vloedlijn

 

 

 

Laatste zwemles!!! Zweminstuif

Juf beloofde in het begin van het schooljaar om

met de laatste zwemles mee te gaan. Uiteraard waren de kinderen dit niet vergeten. Zo gezegd, zo gedaan. We beleefden met z’n allen een dolle zwembeurt met heel wat spelletjes en avonturen. Uiteraard werd het afgesloten met een lekker bubbelbad.

We had fun !!!

Verjaardag Jaiden en …

Zoals gewoonlijk zetten we de jarige in de kijker. Vandaag waren er 2 jarigen in de klas met een verschil van net …. jaar. Het was Jaiden en juf die op dezelfde dag verjaarden. Er was dus meer dan genoeg lekkers in de klas. Juf werd zelf getrakteerd op een taart van Jaiden met de 2 namen op.

Dikke proficiat Jaiden en bedankt voor de lekkere taart !

Oostende voor Anker !

Samen met de klas van meester Jim gingen we naar Oostende voor Anker. Wat was het leuk op de boten. We leerden de verschillende delen van een boot kennen, verkleedden ons als piraten en dachten echt dat we de zee op konden met één van de grote schepen. Jammer, maar toch zijn we het water op geweest. We hebben de veerboot genomen tot aan Bredene. Voor sommigen de eerste maal dat ze echt op een boot zaten. Het was voor velen een grote belevenis. Iedereen had een fantastische dag en ging doodmoe naar huis.

Hoy schipper, ahoy!!!

Hoekenwerk

Op vrijdagnamiddag gaat het er in de klas wat rustiger aan toe. Ideaal om de werkweek af te sluiten. Bij hoekenwerk kiest elke leerling wat hij wil doen voor een bepaalde tijd. Na een kwartiertje is het de bedoeling om door te schuiven naar een andere hoek

. In deze hoeken wordt de aangeleerde leerstof omgezet in leuke activiteiten. De leerlingen kijken er echt naar uit.

Afscheid Schaakmeester Kevan

Sinds het begin van het 2de trimester krijgen we samen met de klas van juf Jolien schaaklessen op woensdag. Meester Kevan werd geassisteerd door meester Jim, meester Joni en juf Joke. Tijdens deze periode werden alle stukken, de verschillende stappen en al enkele specifieke zetten aangeleerd.  Maar voor meester Kevan komt er een einde aan zijn lessenreeks in onze school. Hij gaat nu verder naar een andere school om daar schaken aan te leren. Alle kinderen namen afscheid van meester Kevan.

 

Schoolreis Boudewijnpark

Op dinsdag 23 juni 2015 gingen de klassen van juf Sofie en juf Lynn op schoolreis naar het Boudewijnpark.
Het was een hele leuke dag. We gingen op de piratenboot, de dolfijntjes, de botsauto’s, de supersnelle glijbaan, de vliegende stoeltjes, de orka en we zijn ook naar de dolfijnenshow gaan kijken.

IMG_3252

IMG_3273

IMG_3249

(meer…)

Schaaklessen op woensdag

De schaaklessen vorderen meer en meer. De kinderen leren nu verschillende zetten en vooruit te denken. Alles wordt aangeleerd aan de hand van kleine spelletjes. Ondertussen kunnen de kinderen al een klein spelletje spelen met een deel van alles stukken. Tegen het einde van het schooljaar eindigen de lessen en kunnen de kinderen een volledig spel spelen met alle stukken.

Fietsdag

In april mochten de kinderen allemaal een fiets of step meenemen naar school. In de voormiddag deden we enkele behendigheidsoefeningen. In de namddag was het heel mooi weer en deden de kinderen een parcours op de speelplaats. Het was leuk te zien hoe de kinderen elkaar steunden en een hart onder de riem staken wanneer het iets moeilijker ging.

Dit doen we volgend schooljaar zeker nog eens terug!

 

Broodje bakken

Op 17 maart gingen we met zijn alles naar de Kinderboerderij om er een lekker broodje te bakken. In het kader van ‘Deweek van het Brood’ werd ons het proces uitgelegd van het planten van het graan tot de verwerking in het brood. Iedereen mocht eens zijn spieren gebruiken bij het kneden en kon eens vaststellen hoe intensief het kneden juist wel is. Iedereen ging met een vers gebakken broodje naar huis.

Onze toekomstige bakkers zijn geboren!!!!!

 

Bouwdozen van Lego

De vriendenkring van de school heeft heel wat pakketten Lego aangekocht.  Dit voor alle niveau’s van de school. Regelmatig werd een pakket uitgeleend voor onze klas. De kinderen konden er naar hartenlust bouwen en verbouwen. Met Lego spelen is heel bevordelijk voor de fijne motoriek en inzicht. Er werden heel wat verschillende auto’s, vliegtuigen, vrachtwagens, huizen, … gebouwd.

 

Paaswerkjes

Voor Pasen werd er een paasmandje gemaakt uit papier-maché. Nadien werd het beschilderd en beknutseld tot een paashaas. De kinderen konden wat lekkers vinden in hun mandje de vrijdag voor Pasen.

 

Een ontspannende middag …

Vlak voor de vakantie brachten de klassen van juf Sofie M. en juf Sofie C. een bezoekje aan het speelpleintje. We wensen jullie alvast een prettige vakantie!100_3215 100_3218

Het regent, het regent …

Onze fietsuitstap kon gisteren jammer genoeg niet doorgaan wegens de hevige regenbuien. Zowel de leerlingen als de leerkrachten waren hierdoor wel wat teleurgesteld. Maar we lieten ons hoofd niet hangen en maakten er toch nog een toffe dag van! De kookactiviteit die normaal op verplaatsing ging doorgaan, voerden we uit op school.

DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA