Over Bruggen

In de lessen wereldoriëntatie werden bruggen van dichtbij bestudeerd door de leerlingen van meester Wesley. We zagen door de geschiedenis heen de noodzaak van overbruggingen en ook de technische evolutie bij het bouwen van bruggen. Zo merkten de leerlingen op dat een driehoekscontstructie en bogen (boogbruggen) zorgen voor extra stevigheid.

De soorten bruggen werden onder de loep genomen met enkele voorbeelden zoals: (meer…)

Het bos in de herfst en …

Vrijdag 13 oktober was voor ons geen pechdag, want de klassen van juf Jolien en juf Nathalie gingen op uitstap naar het bos in het thema ‘herfst’. We zagen verschillende soorten paddenstoelen, noten, bladeren, … . Alles wat we geleerd hadden, konden we zoeken en bekijken in het bos. We deden een zoektocht en er was ook tijd voor ontspanning. Na het middageten hadden de juffen nog een verrassing voor de kinderen. Nieuwsgierig? Kijk maar mee naar de foto’s!

 

(meer…)

Kermis op school

Vandaag hielden we, samen met de klas van juf Amanda en de kleutertjes, een kermis op school en aten we popcorn. We speelden verschillende spelletjes in groepjes.

De kinderen hebben er enorm van genoten!

(meer…)

De boom in met LIST – Topboeken

Hij is er weer onze boom waar we de superboeken die we lezen tijdens LIST in ophangen! De eersten die een boek de boom in stuurden waren Tyson en Kiandro.

 

De Natuur beweegt ons allemaal!

Bewegen, sporten, wandelen in het bos is gezond, dat is wetenschappelijk bewezen. De kinderen van juf Nadine, meester Maarten en juf Michèle ontdekten dit spelenderwijs via actieve werkvormen in het Maria-Hendrikapark.

(meer…)

Ziekenhuis

Vandaag gingen we op bezoek naar het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende. We kregen een rondleiding van juf Caroline. Zij geeft les aan zieke kinderen die in het ziekenhuis verblijven. We bezochten het verloskwartier (waar we het zusje van Phoebe zagen), de spoedafdeling, de kinesitherapie- en ergotherapieafdeling, de mug, de gipsafdeling, we speelden een spel met Zora en we zongen een lied voor de mensen die verbleven in de geriatrie.

Hier staan we bij het zusje van Phoebe.

(meer…)

Supersoep

De klas van juf Lynn kreeg op een dag bezoek van een superpompoen.
We hebben de omtrek van de pompoen gemeten en we hebben de pompoen ook op de weegschaal gelegd om hem te wegen. Hij woog net geen 22kg!
De andere klassen, mochten schatten hoeveel cm de omtrek was en hoeveel kg hij woog.
De klas die er het dichtst bij zat, mocht proeven van onze overheerlijke superpompoensoep.
Het was een gelijke stand tussen de klassen van juf Julie en juf Jill.

 

(meer…)

Kermis

Een super uitstap naar de kermis van Oostende! De leerlingen uit de klassen van juf Jennifer en juf Amanda hebben er enorm van genoten.

(meer…)

Saved by the bell!

We speelden een spel waarbij we kennis maakten met enkele kinderen uit andere landen: Durga, Antonio, Rainata en Enrique. Samenwerken in een klein groepje stond tijdens deze les centraal waarbij we leerden hoe we cijfers schrijven zoals Durga die in India woont, …

(meer…)