Doedag Buso Ter Zee

IMG_2866
Zelf even de boormachine uittesten.

De schoolverlaters van juf Melanie brachten een bezoek aan Ter Zee. De leerlingen kregen de kans om de volgende richtingen even uit te proberen: haartooi, schilderen, metaal, winkelhulp, grootkeuken en ze kregen een lesje basis vaardigheden. De kids genoten met volle teugen!

IMG_2865
Sean gaat snel aan de slag.
IMG_2862
Charlotte kan vijlen als de beste!
IMG_2858
Snel de stofjas aantrekken.

(meer…)

Schaaktornooi in De Vloedlijn

Vorige woensdag namen meer dan 40 leerlingen van de hoogste clusters deel aan het schaaktornooi in De Vloedlijn. Komende woensdag is het de beurt aan de jongere leerlingen. meer dan 80 kinderen zullen dan deelgenomen hebben. ‘Goeie partij’ en ‘Goed gespeeld’ waren de enige woorden die je kon horen tijdens het schaakmoment! Proficiat aan alle deelnemers. Niets dan winnaars trouwens want wie gespeeld heeft, heeft gewonnen!

20160420_091110 (meer…)

Uitslag Bijzondere wedstrijd

bijenwedstrijd 3In maart nam PE 2 deel aan de BIJzondere wedstrijd van het Regionaal Landschap Houtland.

We ontwierpen en maakten zelf een bijenhotel. Dit kon je hier lezen.

Vorige week liep dan de uitslag binnen… Er kon persoonlijk worden gestemd op de plantendag in Oedelem, de klassen konden een stem uitbrengen en een jury van het regionaal landschap bracht ook een stem uit.

We werden 5de met ons ontwerp!  Hoera! We wonnen €50 bijenvriendelijk plantgoed.

Dikke dikke proficiat! Jullie zorgden ervoor dat de bijtjes ook bij ons een thuis hebben, dat is toch het allerbelangrijkste!

week van het brood !

Samen met de klas van juf Edith gingen we naar de Kinderboerderij om er een lekker broodje te bakken. In het kader van ‘Week van het Brood’ werd ons het proces uitgelegd van het planten van het graan tot de verwerking in het brood. Iedereen mocht eens zijn spieren gebruiken bij het kneden en kon eens vaststellen hoe intensief het kneden juist wel is. Voor sommigen was kneden toch iets te vermoeiend. Iedereen ging met een vers gebakken broodje naar huis.

Enkele toekomstige bakkers zijn geboren!!!!!

school 008

(meer…)

Bezoek aan de Branding

Enkele leerlingen uit de klas van juf Annick, juf Jessie en juf Evelyne brachten vandaag een bezoekje aan de secundaire school, de Branding.

IMG_20160421_145939[1]

(meer…)

Zwerfvuilactie !

Op 21 april vertrokken PE 5 , PE 8 en PE 9 op missie “zwerfvuil” !
We maakten een wandeling van 2 uur en alles wat niet thuishoort op de stoep of in de natuur werd meegenomen.
We verzamelden weer enkele kilo’s afval !

DSC_0704 DSC_0705 DSC_0707 DSC_0709 DSC_0710 DSC_0711 DSC_0713 DSC_0714

Workshop Romeinse mozaïek maken.

Met de fiets van Eernegem naar Oudenburg.  Dinsdag 19 april fietsten de kinderen uit PE 5 en 9 naar het Romeins Archeologisch Museum te Oudenburg. We leerden er mozaïeken te maken, dit na de lessen WO tijd, waar we het uitvoerig hebben gehad over deze periode in de geschiedenis.

Lezing Luc Descamps

Op maandag 11 april werden PE 5 en PE 9 uitgenodigd om een lezing bij te wonen van jeugdschrijver Luc Descamps. Een fantastische belevenis en een prima motivatie om nu ook wat boeken te lezen van deze schrijver !

Belevingsmoment – april 2016 : kennismaken met vinyl!

Op dinsdag 19 april verzorgden de kinderen uit de klas van meester Bart het belevingsmoment in De Zandkorrel. Dat is het moment dat we de jarigen van de afgelopen periode in de bloemetjes zetten, maar ook een moment dat we iets doen rond muzische vorming. Wij maakten kennis met een platenspeler, een langspeelplaat , een single !
We daagden de andere kinderen uit om te raden welke plaat er werd afgespeeld.

Vertrokken uit De Efteling!

Beste ouders

Uw kinderen zijn omstreeks 16u45 vertrokken uit De Efteling. Een busrit van ongeveer 2u30 en de drukte op de Antwerpse Ring zal er wellicht voor zorgen dat ze hier niet aankomen voor 19u30. Tot straks aan De Vloedlijn in de Maurice Sabbestraat 2 te  Oostende. Voor meer inlichtingen kunt u de school opbellen op het nummer 059 507490 of 0479 463160.

J. Borny

Directeur MPI De Vloedlijn

De Efteling Avondbezigheden

Na een vermoeiende maar mooie dag is de tijd van rust en verpozen aangebroken. De kinderen en begeleiders wensen U een prettige nacht met Klaas Vaak. Bij thuiskomst worden nog meer foto’s online geplaatst.

13063860_474588456081655_1256498030_o (meer…)