De warme actie ‘Rol Je Rostjes For Life’ voor Music For Life rolt van start

Op maandag 22 oktober om 9u30 rolde het eerste rostje de verzamelbak binnen met behulp van een duwtje van de directeur. Onder het goedkeurend oog van de beheerder en hoofdopvoeders van ons internaat Huis aan zee, de directeur van de Zandkorrel uit Eernegem, enkele leerkrachten en aanwezige pers en natuurlijk ook de leerlingen van meester Maarten.

Iedereen zag dat het goed was en stond natuurlijk ook te popelen om hun reeds verzamelde centjes laten rollen.

Doorheen de ganse dag was het betoverende geluid van rollende en vallende centjes te horen.

Tijdens de speech deed meester Maarten het verhaal hoe #rostjesforlife 2.0 tot stand kwam en vertelde hoofdopvoeder meester Patrick dat het ingezamelde bedrag zal worden gebruikt voor het onderhoud van de fietsen van de kinderen en enkele leuke uitstappen.

We vernamen ook het nieuws dat er in de Zandkorrel in Eernegem ook rostjes kunnen worden ingezameld. Juf Joni zal ook met haar leerlingen een unieke verzamelbak maken.

De warme actie loopt tot aan onze gezellige kerstmarkt op 20 december.

Wens je zelf ook ergens een verzamelpotje te plaatsen of bij vrienden en familie rond te gaan dan kan dit met onze mini-affiche die bij juf Bo op het secretariaat kan worden afgehaald.

Vorig jaar zamelden de kinderen van meester Maarten, Nell en Isolde, bijna 40 kilo rostjes in. Goed voor een bedrag van €370. Benieuwd op hoeveel we dit jaar zullen eindigen. De leerlingen van meester Maarten, die tevens ook de bedenkers en makers van de centenbak zijn, deden alvast een gokje naar het totale gewicht en de totale opbrengst.

Op het filmpje hieronder zie je onze geamuseerde directeur die de allereerste rostjes liet rollen.

Zoektocht in het bos (juf Pascale)

Met onze klas moesten we verschillende opdrachten uitvoeren in het bos. De omtrek van de stam meten, kriebelbeestjes zoeken, luisteren naar wat je allemaal hoort in het bos, voelen aan de bomen en bladeren, … Om af te sluiten mochten we een huisje bouwen voor een diertje in het bos. We hadden een hele leuke en leerrijke voormiddag !

Over het bos, ravotten, zoeken en ontdekken.

Klas Sofie en klas Joni trokken het bos in om heerlijk te ravotten. Onder andere. Gewapend met een pak leuke opdrachten en materiaal gingen we aan de slag op 18 oktober. In het bos van Koekelare voerden we heel wat verschillende opdrachten uit.

 

 

 

 

 

We zochten een doodgewone stok en maakten daar in 1 – 2 – 3 een toverstaf van. Materiaal was er voor elk wat wils. Pluimpjes, parels, touw, … Op slag werden we heuse toverwonders.

Zo rolden we ook van een helling. Dat was zo plezant dat we dat verschillende keren deden :-). Sommigen verloren hun gevoel van richting, maar dat kon de pret niet verstoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gingen aan de slag met allerhande natuurmaterialen om een heus schilderij te maken. Een schilderij zonder verf? Hu?!?! Ja, ook dat kan 😊 . Zo spotten we een huis, een bos waar alle bomen mooi geordend staan, een kampvuur en enkele mannetjes. De juffen waren met verstomming geslagen van al die natuurpracht en creativiteit.  Een groepje bouwde zelfs een voetbalveld in 3D! Met bal en spelers 😊 . Puik werk!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorts had geen enkel blad nog een geheim voor ons. We bekeken de nerven, de bladrand en gingen op zoek naar de bijhorende boom. Met de determineerkaart in de hand vonden we zo de oplossing.

Het knuffelen van bomen, werd gelinkt aan het schatten van de omtrek… Is mijn boom groter, gelijk of kleiner dan één meter? Niet eenvoudig zo bleek.

 

 

 

 

 

 

 

En toen was de moeilijkste opdracht nog niet achter de rug… Hou een eng beest vast. Na het speuren naar kriebeldiertjes, onderzochten we die in onze loeppotjes en de echte durvers…. Die lieten het beestje op hun hand lopen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is die herfst toch een heerlijk seizoen, wat een fijne en leerzame tijd hebben we beleefd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alvast een nieuwe afspraak, volgend jaar, tijdens de week van het bos!

 

 

Lekker die breuken…

Wie denkt dat breuken aanleren moeilijk is, die heeft het mis! Het is vooral heel lekker 😉 .
We maakten kennis met breuken door het verdelen in gelijke delen van appels / chocolade / wafels …

(meer…)

Op bezoek in het dierenasiel

Dinsdag 9 oktober zijn de klassen van juf Jolien en juf Edith op bezoek geweest in het dierenasiel. We kregen heel wat informatie en een rondleiding. We hoorden welke dieren er allemaal terecht komen in het asiel, hoe het komt dat er dieren naar het asiel gaan (sterfte van de eigenaar, achtergelaten dieren, …), hoe lang het asiel al bestaat, de verzorging van de dieren, … . We hebben ook vooral onthouden dat je goed moet nadenken voor je een huisdier in huis haalt. Heb je genoeg ruimte voor het dier? Kan je genoeg tijd vrijmaken om met een hond te gaan wandelen? Kan je jaarlijks naar de dierenarts gaan? Allemaal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden, want een dier is tenslotte is een deel van het gezin.

 

(meer…)

Welkom!

Juf Edith en alle kinderen uit de klas vliegen het nieuwe schooljaar in!

Feest in klas!

Op 4 september werd Amber Taveirne 8 jaar. Dikke proficiat meid!

Filmfestival

Op 13/09 gingen ook de klassen van juf Valerie en juf Edith naar het filmfestival. Wij hebben de film Meester Kikker bekeken. Topfilm! We hebben er enorm van genoten.

Dag van de leerkracht!

Met tatoeages, lekkere attenties van de directeur en van de raad van bestuur van de scholengroep vierden we in De Zandkorrel dag van de leerkracht!
Als kers op de taart; een lekkere echte taart gewonnen door juf Betty door deelname aan de wedstrijd van cultuurkuur.be!!

Welverdiend!!!

De leefwereld van de kabouters in de herfst

Donderdag 4 oktober, een kleine 2 weken na de officiële start op 21 september, verkenden de klassen van juf Annelies & juf Gwenny, de natuur in de herfst.

We werden vergezeld door onze kaboutervrienden: bladgroen, kleurkabouter, randje – tandje, curieuzeneusvanzwam, zoef, neuze-neuze, luister en fluister, blinddoek en heeft geen naam.

Zien jullie welke kabouter ons heeft vergezeld op elke foto?

(meer…)

De gele klas op hippotherapie

Op dinsdag 2 oktober ging de gele klas voor het eerst dit schooljaar op hippotherapie.
Het was heel leuk, we voerden verschillende opdrachten uit met de paarden.
We begonnen met het verzorgen van de paarden. Daarna hebben we samen een parcours gemaakt waarbij we goed met elkaar moesten overleggen en samenwerken.
Samen met het paard legden we het parcours dan af.
Tenslotte mochten we allemaal nog een ritje op de paarden maken.

 

 

 

 

(meer…)

Terugblik op het thema verkeer!

De voorbije weken werkten we in de klas rond het thema verkeer.
Samen met de klas van meester Bart en juf Evelyne namen we deel aan de workshops verkeer.
We profiteerden van het mooie weer en organiseerden een fietsparcours, verder speelden we een gezelschapsspel waarbij de verkeersborden en verkeersregels werden ingeoefend en ook op de pc werd onze verkeerskennis verder getest.

(meer…)