De Vloedlijn bereikbaar!

welkom (1)

 

 

 

 

 

Vanaf dinsdag, 16 augustus is De Vloedlijn gestart. Jammer genoeg waren we dinsdag en woensdag telefonisch en via mail niet te bereiken omwille van werken aan de hoogspanningscabine. Gelukkig zijn alle problemen van de baan en zijn we opnieuw vlot bereikbaar!

De Zandkorrel is vanaf donderdag, 25 augustus alle voormiddagen opnieuw open.

Ouders met interesse in ons pedagogisch project zijn uiteraard welkom voor meer info en een rondleiding in onze school.

John Borny

Directeur MPI De Vloedlijn – De Zandkorrel – Huis aan Zee

De Vloedlijn en De Zandkorrel met een hart voor kinderen met autisme!

Al verschillende jaren begeleiden De Vloedlijn en De Zandkorrel kinderen met autisme. Sedert vorig schooljaar krijgen deze kinderen een attest type 9. De Vloedlijn en De Zandkorrel blijven zich verder specialiseren in de begeleiding van dergelijke kinderen.

In overleg met de ouders en i.f.v. de specifieke noden worden deze kinderen ingedeeld in structuurklassen of zuivere autiklassen. Naast een specifieke autiwerking in beide scholen wordt in De Zandkorrel al geruime tijd ingezet op hippotherapie. Vanaf volgend schooljaar zal ook in De Vloedlijn gestart worden met hippotherapiesessies. Een gespecialiseerde ergotherapeute met jarenlange ervaring staat in voor het geven van deze sessies en dit met haar eigen paarden.

Meer inlichtingen over de hippotherapie en onze specifieke autiwerking geven we u graag tijdens een bezoek aan onze school! Als u dit wenst dan kan u voordien een afspraak regelen via info@devloedlijn.be of telefonisch op het nummer 059 50 74 90.20141114_135326 (meer…)

We gaan met vakantie!

Dinsdag, 5 juli is onze laatste werkdag van het schooljaar 2015-2016. We openen opnieuw de schooldeur in De Vloedlijn te Oostende vanaf dinsdag, 16 augustus en in De Zandkorrel te Eernegem vanaf donderdag, 25 augustus. Wie inlichtingen wenst over de school kan vanaf dan elke voormiddag terecht. Tijdens de vakantie kunt u steeds terecht met vragen op info@devloedlijn.be

 

 

Naar het gewoon secundair A-stroom

Heel wat van onze schoolverlaters keren na een aantal jaren buitengewoon onderwijs in De Vloedlijn of De Zandkorrel terug naar het gewoon secundair onderwijs. Velen naar de B-stroom maar Robbe en Tibo keren terug naar de A-stroom. Fier en omringd door niet minder fiere collega’s van De Zandkorrel tonen Robbe en Tibo hun getuigschrift gewoon basisonderwijs dat hen toegang verleent tot de A-stroom van het secundair onderwijs. Proficiat en succes aan al onze schoolverlaters de komende jaren. We hopen jullie jaarlijks terug te zien met schitterende resultaten! Jullie blijven voor altijd een plaatsje bewaren in ons hart!20160630_100142

Scholengorden in Bredene

De leerlingen uit de klassen van juf Jessie, juf Annick, juf Melanie en meester David konden vandaag genieten van een extra, sportief evenement in Bredene om het schooljaar in alle sportiviteit af te sluiten! De kinderen konden eerst genieten van een wandelzoektocht doorheen Bredene, daarna waren er springkastelen waar de resterende energie kon op gespendeerd worden! De dag werd afgesloten met een heerlijk verfrissende duik in het zwembad! Of de kinderen het leuk vonden? Bekijk de video en de foto’s en oordeel zelf 😉

(meer…)

Een spannende finale Tafeltennis in De Vloedlijn!

Deze namiddag mochten de twee finalisten van het tafeltennistoernooi zich met elkaar meten! Onder het streng toeziende oog van meester Sven mochten ze zich helemaal uitleven! Ook enkele hardnekkige supporters waren erbij en mochten getuige zijn van de knappe finale van beide spelers, waarin Sean het net niet kon halen van Milan! Maar, desalniettemin een sterke match van beide jongens en nogmaals een grote, dikke proficiat!!

IMG_20160628_152841-COLLAGE

(meer…)

Techniek in de klas: een krukje van hout

Tijdens de laatste maand van het schooljaar begon de klas van juf Lynn aan een gloednieuw project; het maken van een krukje uit hout van euro-paletten.  Dit was een groot karwei waar we in verschillende stappen aan gewerkt hebben. We begonnen met een plan van ons krukje te maken en onderzochten hoe groot het zitvlak moest zijn en hoe hoog het krukje moest zijn om comfortabel te kunnen zitten. Daarna moesten we de paletten eerst demonteren, dat was geen gemakkelijke klus. Met onze hamer, beitel en koevoet zijn we er toch in geslaagd.
Toen konden we er echt aan beginnen. We moesten de planken hout heel precies opmeten en lijnen tekenen waar we de plank in stukken moesten zagen. Als de planken de gewenste afmetingen hadden, hebben we ze grondig geschuurd (want niemand wil splinters in zijn billen!) Toen konden we de planken in elkaar beginnen timmeren en ontstond er een prachtig krukje!

IMG_3989 IMG_4007 IMG_4065

(meer…)

Bezoek dinopark

Op donderdag 16 juni gingen de klassen van juf Lynn, juf Sofie en juf Julie eventjes terug in de tijd. We bezochten het dinopark in Middelkerke. Met ons opdrachtenblad in de hand, wandelden we tussen de dino’s en kwamen we zo veel meer te weten over deze indrukwekkende wezens.

 

IMG_4098 IMG_4087 IMG_4073

(meer…)

Er zijn er twee jarig op 10 juni !!!

Op 10 juni werd Jaiden 7 jaar. Niet enkel hij was die dag jarig, ook de juf was jarig. Leeftijd hoeft niet vermeld te worden maar er waren die dag wel 2 super lekkere taarten die Jaiden had meegebracht.

Dikke proficiat Jaiden en bedankt voor de lekkere taart !

2016 052 2016 053 2016 054 2016 056 2016 057 2016 058

Jasjes uit !

 

Wanneer het wat warmer wordt steken wij onze winterkleren in de kast en halen onze zomerkledij naar boven. Niet enkel wij veranderen van kledij, sommige dieren moeten wisselen van vacht. In juni gingen we kijken hoe de schaapjes hun winterjasje werd afgeschoren. De schapenscheerder koos één van de schaapjes en zette het schaapje met zijn rug tegen zijn benen. Zo zat het schaap bij de kapper. Na enige tijd en na heel wat ontsmetting was het schaap zijn winterjasje kwijt. Hij voelde zich een pak frisser want het was die dag behoorlijk warm.

Na het scheren mochten we de wol wassen in de verschillende teilen en ophangen aan de wasdraad. We mochten daarna leren wol spinnen op het spinnenwiel. Nog niet zo gemakkelijk hoor want we mochten allemaal eens proberen. We maakten ook een hele mooie speld om op onze trui te spelden.

In de namiddag waren er nog verschillende buitenactiviteiten. Iedereen was blij dat hij zijn jasje mocht uitdoen, ook de schaapjes.

2016 028 2016 048

(meer…)

Grote onderscheiding

Kleine kindjes worden groot. Juf wenst haar drie afstudeer-jongens veel succes in hun nieuwe school! Maar eerst genieten van een zorgeloze vakantie….

 

Waterpret

Vorige week konden we genieten van enkele heerlijke warme dagen! Omdat het einde van het schooljaar in zicht is, beloonden we onze kinderen met een frisse verrassing: waterspelletjes!

_DSC9360

(meer…)

En de Oscar gaat naar…

…. alle kinderen, juffen en meesters van de Vloedlijn!

Vrijdag 17 juni was het eindelijk schoolfeest. Een geweldige apotheose met mooie optredens van de kinderen. Ook de presentatie werd door de leerlingen zelf verzorgd.

Ondanks de regenbuien kwamen heel wat ouders, familieleden, begeleiders… naar de school om met eigen ogen te zien waar de klassen al zo lang aan werkten. En het mocht gezien worden, dat is zeker!

Dikke proficiat aan de kinderen, juffen en meesters!!

(meer…)

Frietjes op vrijdag!

Het EK! We kunnen er niet naast kijken. In onze klas zitten heel wat trouwe fans van de Rode Duivels. We waren fier als een gieter toen de Rode Duivels woensdag opnieuw een wedstrijd wonnen tijdens het Europees Kampioenschap. Vandaag kwamen de kinderen uit de klas van juf Ilse en juf Ellen in supportersoutfit naar school. De juffen mochten natuurlijk niet uit de toon vallen en kwamen ook in een gepaste outfit. Als echte Belgen maakten de kinderen zelf hun frieten en bijpassende puntzak. Olé Olé Olé! Komaan Rode Duivels! #TousEnsemble #Frietjesdag

(meer…)

De fietsers stellen het fantastisch goed!

Niettegenstaande het weer ons een beetje in de steek laat, stellen de fietsers het supergoed in Hoogveld. Deze morgen uitgeregend en wel een druipnat pak maar geen nood. De meesters en juffen zorgden ervoor dat er een alternatief programma werd gevolgd. Daarstraks op bezoek niets dan lachende gezichten en zeer hongerige magen.

20160623_181936

(meer…)