De Vloedlijn en de Zandkorrel starten vanaf 1 september met type 9 (autisme voor normaal begaafde kinderen)

De Vloedlijn en De Zandkorrel breiden al jaren hun expertise uit in het begeleiden van kinderen met ASS. Nu kinderen met autisme binnen het buitengewoon onderwijs eindelijk onder een apart type ingedeeld worden, zijn we klaar om met speciaal opgeleide leerkrachten kinderen met autisme zowel binnen het gewoon onderwijs (via GON-begeleiding) als in ons buitengewoon onderwijs verder te begeleiden. Meer info kan steeds! Maak een afspraak en kom onze werking ter plaatse bekijken!

Bezoek aan de bieb

De klas van juf Betty en juf Ilse trokken op onderzoek naar de bibliotheek van Oostende. Ze kregen er een heuse rondleiding en mochten zelf ook opzoekwerk verrichten op de computer.

Borgerhoff

foto2 foto1foto3 foto4 foto5 foto6 foto7

Op maandag 18 mei kreeg De Vloedlijn hoog bezoek van de familie Borgerhoff. Deze familie schreef een project uit waar alle West-Vlaamse scholen konden aan deelnemen: Een dreamcatcher voor de kinderen.

De klassen van meester Maarten, juf Nadine, juf Sofie en juf Michèle zetten hun schouders onder dit project. We vergaten ook de klassen van De Zandkorrel niet.

Onze droom was een reis naar de Efteling met overnachting, waarbij we graag eens achter de schermen zouden kijken.

De vele technieklessen leverden een prachtig resultaat: een heuse palet-dubbeldekbus die het sprookjesbos van de Efteling voorstelt.

De mensen van Borgerhoff waren zeer enthousiast. Nu nog wachten op positief nieuws en weg zijn we…

De laatste training van KV Oostende

groepsfoto IMG_1181 IMG_1220

Op vrijdag 8 mei werden we verwacht door de spelers van KV Oostende.

We gebruikten onze nieuwe fietsbus om ons te verplaatsen. Heel wat mensen keken verbaasd naar dit niet alledaags vervoermiddel.

We werden wat ongeduldig want de training startte wat later dan verwacht. Ondertussen leerden we woorden als: tribune, voetbalveld, supporters, clublokaal, play-off, ontslag…

We merkten op dat de keepers en de spelers niet dezelfde training kregen.

Na een vermoeiende training hadden de spelers toch nog het geduld om met ons een praatje te maken, een ludieke groepsfoto te nemen en handtekeningen uit te delen. Dit vonden we super.

Er werden plannen gesmeed voor een eventuele samenwerking met onze school.

Hoe cool zou dat zijn?!

Werken in LEGO-team

Tijdens de lessen sociaal-emotionele ontwikkeling en leren leren wordt er in de klas van juf Jessica geoefend op het werken in team. De kinderen kozen zelf hun teamgenootjes en hun LEGO-figuur om in elkaar te steken. Het blijkt niet altijd makkelijk om samen te werken, maar toch doen ze het al super goed! Veel met elkaar spreken en afspreken blijkt de boodschap…

(meer…)

Als allereersten op de fietsbus

De kinderen uit de klas van meester David mochten vandaag als allereersten de fietsbus uittesten. Uit veiligheidsoverwegingen bleven we voor onze eerste testrit netjes op het schooldomein maar dat nam niet weg dat de fietsbus de allercoolste bus is waar we ooit mee reden. We proberen zeker met de fietsbus naar de bieb te gaan.

De Vloedlijn en De Zandkorrel op zoek naar jeugdboeken

BoekentipVanaf volgend schooljaar zetten we meer in op lezen! Als schoolteam willen we ervoor zorgen dat  onze kinderen goed kunnen lezen en ook dat ze er plezier aan beleven. Niet alleen zullen we nauw samenwerken met bibliotheken! We willen ook op school zelf een bibliotheek uitbouwen en dit liefst met spannende jeugdboeken. We zullen hiervoor nieuwe boeken aankopen maar hopen ook dat wie jeugdboeken op zolder liggen heeft deze misschien wel wil schenken aan de school. We zijn vooral op zoek naar toffe, spannende jeugdverhalen en liefst boeken met een streepjescode. Die streepjescode helpt ons om het boek gemakkelijk te kunnen inventariseren en om via internet snel een samenvatting te vinden. Dus … Heb je jeugdboeken onder het stof op zolder en je hoeft die niet meer? Misschien kunnen wij die wel een nieuw zinvol leven geven …?

Bedankt Arlette!

O1367 17_00330Vanaf 1 mei 2015 is Arlette officieel met pensioen. Arlette startte haar loopbaan in onze school op 29 september 1980. In De Vloedlijn bereidde Arlette als onderwijzeres de  oudste leerlingen voor op het gewoon secundair onderwijs. Na jaren les te hebben gegeven in De Vloedlijn te Oostende, werd ze in september 2006 coördinator in De Zandkorrel te Eernegem. Arlette bouwde De Zandkorrel uit tot een begrip in het onderwijslandschap. Haar professionaliteit, samen met haar organisatietalent en leidinggevende kwaliteiten maakten van De Zandkorrel een sterke, buitengewone school. In naam van kinderen en leerkrachten danken we Arlette voor 35 jaar buitengewone dienst. We hopen haar geregeld te mogen begroeten in De Zandkorrel! Arlette wordt verder vervangen door Franky Douvere.

Hippotherapie voor kinderen van De Zandkorrel

Ook Lars, Thibo, Robbe en Arne krijgen lessen hippotherapie. We oefenen zowel op het paard als naast het paard, doen soms individuele maar ook vaak groepsopdrachten. De jongens genieten iedere week met volle teugen. Ook Kris, Cas, Romeo, Quinto, Ricky en Tattoo genieten van de verzorging en de affectie die de kinderen hen geven.IMG_6783 (meer…)

De filmbus

Vandaag kwam de filmbus langs op onze school. Het is een oude bus die omgetoverd werd tot een filmzaal. De kinderen van juf Edith, juf Jolien, juf Nele, juf Nathalie, juf Jessica, juf Betty en juf Ilse keken naar de film ‘De Indiaan’. Het is een grappige en gevoelige film die gaat over adoptie, identiteit en familie vanuit het perspectief van een kind.  (meer…)

Avonturenpad klaar voor gebruik!

20150421_104943[1]Na heel wat schep- en vervoerwerk, waarbij niet enkel de armspieren ontwikkelden, is ons avonturenpad opnieuw klaar voor gebruik! Dank aan alle leerkrachten en leerlingen die meehielpen om het pad opnieuw veilig speelklaar te maken. Dank ook aan meester Dimitri voor de ‘final touch’ tijdens de paasvakantie!

Een bezoek aan de scholenbeurs.

Een groot deel van de leerlingen zet volgend schooljaar een grote stap naar het secundair onderwijs. Daarom organiseerde onze scholengroep een beurs waar onze oudste leerlingen konden proeven van de verschillende middelbare scholen en hun troeven. (meer…)

Paasmandjes

BeFunky Collage2

Tijdens de crealessen met juf Jennifer konden we experimenteren met lijm en krantenpapier, het was een vuil boeltje, maar het resultaat mag er wezen.

Vrijdag werden de laatste afwerkingen aan ons paasmandje gedaan en dan was het nog vol spanning wachten op onze vriend, de paashaas :)

Bedankt Linda!

Vanaf 1 april is de actieve loopbaan van onze collega Linda Logghe gestopt. Linda was  meer dan 35 jaarO1367 17_00306 leerkracht van de hoogste type 8 klas. Ze was voor veel leerlingen de laatste juf van De Vloedlijn vooraleer ze terugkeerden naar het gewoon secundair onderwijs. In naam van alle collega’s en kinderen ‘dankjewel Linda!‘ Geniet van de vrijgekomen tijd en steeds welkom!