Muzisch project ‘Krantenwijk’

De klassen van juf Jolien, juf Nathalie, juf Jessica, juf Sofie en juf Ellen hebben ook gewerkt rond een muzisch project. Het idee kwam helemaal uit de kinderen zelf. Dit was de eerste keer dat we een project hebben uitgewerkt rond de muzische domeinen. We zijn gestart vanuit het lied ‘Krantenwijk’ van Lil Kleine. De kinderen werden verdeeld in verschillende groepen om te werken rond 1 domein. Bij de volgende projecten schuiven ze dan door naar een ander muzisch domein. Bij het domein ‘muziek’ werd er geëxperimenteerd met ritme en klanken. We ontdekten dat je niet alleen muziek kan maken met instrumenten, maar ook met je lichaam. Bij het domein ‘drama’ werd de tekst van ‘Krantenwijk’ onder de loep genomen. Veel kinderen zingen wel de tekst mee, maar weten eigenlijk niet waarover het lied gaat. Weten jullie wat bijvoorbeeld een ‘doezoe’ is?  Het bracht ons een hele andere kijk op het lied. Bij het domein ‘beeld’ werd er een heel kunstwerk gemaakt met kranten. Die kan je komen bewonderen op school. Bij het domein ‘media’ werd er een filmpje gemaakt met Lego. Er werden allemaal aparte foto’s genomen om die dan snel na elkaar af te spelen. Kijken jullie mee naar het resultaat? Tot slot werd er bij het domein ‘beweging’ ook heel wat gedaan. De kinderen en de juf hebben samen een dansje in elkaar gestoken. Ook hier kan je het resultaat bekijken. Iedereen heeft genoten van het muzisch project. De kinderen en juffen deden enthousiast mee en iedereen kon zijn eigen idee inbrengen. Na de kerstvakantie komt er een nieuw muzisch project aan!

(meer…)

Belevingsmoment in de Zandkorrel PE10 (meester Bart)

De dagen tot de kerstvakantie beginnen in te korten. De dagen worden donkerder en kouder. Maar niet getreurd in de Zandkorrel zorgden meester Bart en zijn klas voor ambiance en warmte. We werden volledig in de kerstsfeer gehuldigd. Warm jullie stemmen maar op en zing mee 😀

Meester Bart verwelkomde ons in gepaste outfit. 

de jarigen

 

Ketnetkoekenbak!

De kinderen van de klassen van juf Annelies (PE3) en juf Gwenny (PE4) hebben ook hun steentje bijgedragen aan De Warmste Week. We maakten zandkoekjes en verkochten deze op de markt in Eernegem ten voordele van De Zonnegloed.

De Zonnegloed geeft gedumpte in- en uitheemse wilde dieren weer een toekomst. Dieren die niet terug naar de natuur kunnen, krijgen een nieuwe thuis en dit voor de rest van hun leven.

Wat een leuke ervaring!

Daarna steunden we zelf het goede doel ‘Soep op de stoep’ door het drinken van een kopje warme soep! Heerlijk!

Warme groeten PE3 en PE4!

Ook dit jaar is het van Koekenbak, Ketnetkoekenbak voor De Warmste Week.

Het is weer tijd voor de warmste week, bijna toch. Volgende week gaat op Studio Brussel de warmste week van start. Ook Ketnet lanceerde hun koekenbak. Vorig jaar namen we met de Zandkorrel deel, dit jaar kriebelde het om weer deel te nemen van zodra het woord ‘Ketnetkoekenbak’ op de radio te horen was.

In oktober gingen we van start met de keuze van ons goed doel. Na een democratische stemming kwam De Zonnegloed als overwinnaar uit de stemming. De Zonnegloed vangt verwaarloosde, eenzame, misplaatste, mishandelde, … dieren op. De Zandkorreltjes hebben een groot dierenhart!

Dit jaar, gewapend met onze ervaring van de vorige keer, pakken we het grootser aan. We staan 2 keer op de markt, zodat er meer klassen aan bod komen om actief te verkopen. Functioneler kan je de rekenles niet maken 😉

(meer…)

Hiep hiep hiep HOERA! Amy is 8 jaar!

Er was deze week feest in onze klas. Amy werd 8 jaar en dat werd gevierd! Bedankt Amy voor het verrassingszakje! Dikke knuffel van ons allemaal!

Spiekpietjes

Waar zijn al die spiekpietjes toch?? De klas van juf Amanda, juf Jennifer en de kleuterklassen hadden een zoektocht naar de spiekpietjes in het fort van Napoleon.

(meer…)

Hieperdepiep!

Keano was op 30 november jarig! Hij is 8 jaar geworden! In de klas hebben we luidkeels ‘Happy birthday’ gezongen. Keano bracht een lekkere taart mee en we maakten er een klein feestje van. Nog eens een gelukkige verjaardag Keano!

Aquarium in de klas !

In de klas van meester Bart staat reeds enkele weken een goed ingericht aquarium. De afgelopen weken verdiepten we ons in de wondere wereld van de vissen en de waterplanten. Zo gingen we op zoek naar vissoorten die geschikt zouden zijn om in een klaslokaal te houden. We maakten een dierenpaspoort met alle belangrijke weetjes die we op onze zoektocht vonden. Dit deden we ook voor de waterplanten. 
Ook het water moet in orde worden gebracht. Aan de hand van een watertest kregen we inzicht in de waterwaarden en waarom die zo belangrijk zijn. Tegenwoordig kan dit getest worden via een test-strip en een app op de smartphone. De kinderen vonden dit allemaal super boeiend ! Een les muzische lieten we daarbij aansluiten. 

Zo kwamen we op het idee om een vis te ontwerpen met een plastic fles !  De kunstwerken van Alexander Calder gebruikten we als uitgangspunt om zo te komen tot prachtige resultaten !  Bekijk ons filmpje en oordeel zelf.

De pietenschool

Gisteren kregen de leerlingen van juf Sofie en juf Ellen de kans om toe te treden tot de orde van de zwarte pieten. Ze moesten hiervoor verschillende opdrachten uitvoeren in groepjes van 2. Een zwarte piet moet namelijk heel veel kunnen: klimmen, lenig zijn, snoepgoed strooien, stil zijn, mooi zingen, enthousiast dansen, cadeautjes inpakken, … De leerlingen deden het fantastisch goed en behaalden allemaal hun pietendiploma. Proficiat!!

(meer…)

Act PE10 Sinterklaasfeest

Op het Sinterklaasfeest was de rode draad van het optreden volledig in teken van de vergroening op onze school.
Er ging een muzikaal pak door in de zaal. Telkens wanneer de muziek stopte werd een cadeau papiertje opengemaakt. In iedere laag van het pak zat een foto van een voorwerp dat we op onze school nodig hebben wanneer we werken in de tuin. ( een kruiwagen, een werkpak, een hark enz..) Een van de Zwarte Pieten moest die voorwerpen dan aantrekken om op het einde van de show helemaal klaar te zijn om mee te kunnen werken in de tuin. 

Onze klas kreeg als opdracht een link te maken met “handschoenen”…

Er bestaan vele soorten handschoenen, in allerlei vormen en maten.
Zo bedacht onze klas om te gaan musiceren met poetshandschoenen.
Het resultaat was best grappig, creatief en leuk om te brengen !