Groene vingers in de klas

Aan het begin van het nieuwe schooljaar werd er in de klas van juf Ilse een plantenbak gevuld. We hadden geen zaadjes of bloembollen bij de hand, in plaats daarvan staken we een blaadje papier onder de grond. Het lijkt vreemd, maar het is echt waar!  Ondertussen komen de eerste plantjes al boven de grond piepen. Tijdens het planten vonden we een naaktslak in de zak met potgrond. We staken hem in een insectenpotje en bespraken de delen van de slak. Daarna lieten we de slak terug vrij in de natuur.

#natuur #doehetzelf #groeneklas

(meer…)

FFO! Patatje Oorlog!

Op 16 september zijn de klassen van juf Emma, juf Kimberley, meester Wesley en meester Dimitri naar het filmfestival geweest. We konden als echte sterren over de rode loper lopen. Eenmaal binnen konden we genieten van “Patatje Oorlog”. Het was een grappige maar triestige film. Gelukkig kwam alles uiteindelijk goed. Na de film aten we ons lunchpakket op en speelden we wat op het strand. Sarah, Sanne en Sien hadden een boodschap voor iedereen.

Sterren op de rode loper!

Ook de klassen van juf Jolien, juf Sofie en juf Nele trokken naar het filmfestival. We keken naar de film ‘Meester kikker’. De film gaat over een alledaagse klas met heel gewone kinderen en een doodgewone meester. Of toch niet? Het leven van de kinderen uit de klas van Meester Frans staat op zijn kop als blijkt dat hij soms spontaan in een kikker verandert. Het einde van het knotsgekke verhaal verklappen we niet, maar we hebben allemaal heel veel gelachen en hebben erg genoten van de film. Bedankt filmfestival!

img-20160916-wa0006-1

(meer…)

Naar het filmfestival

Vandaag gingen we met de klassen van juf Michele, juf Gwenny, juf Carolien en juf Valerie naar het filmfestival. Het was een leuke film!

img_20251

De speelplaats

Enkele sfeerfoto’s vanop de speelplaats van De Zandkorrel. Door het warme weer werden er enkele rustige activiteiten georganiseerd onder de schaduw van de bomen. Zelfs de meest verstokte voetballers hielden het rustig bij een partijtje gooien met de bal. Voor de foto hebben ze eventjes de zon opgezocht :-) .

20160909_150225 20160909_150230 20160909_150238 20160909_150258

Het verkeer

Naar aanleiding van de Strapdag werkten de klassen van juf Sofie en van juf Kirsten rond het thema verkeer. We verkenden onze schoolbuurt en leerden hoe we ons als voetganger in het verkeer moeten begeven.
20160916_113123

(meer…)

Experimenten in de klas

De kinderen van juf Melanie voerden experimenten uit rond weerstand.
De volgende proefjes werden uitgevoerd: een tafellaken wegtrekken zonder dat de borden op de grond vallen, een muntje wegtikken uit een stapel dobbelstenen en als laatste een muntje proberen op te vangen zonder dat het op de grond valt.

1 2 4 5 6

Schrijven met water en penselen

20160915_095616Voorbereidend schrijven

Op donderdag morgen starten we onze dag met schrijven. We zijn gestart met het wakker maken van onze armen, polsen en vingers. Daarna mochten de  kinderen schrijven op de muur. We hebben hier geen inkt voor gebruikt maar wel water en penselen. De kinderen vonden het superleuk . Ze konden de opdrachten goed uitvoeren.

Rijpe bramen op ons domein, dat vraagt om een taart :-)

Onze eerste kookles is een feit. We starten ons ‘kookjaar’ goed en maken een bramentaart. De braambessen zijn heerlijk rijp en dienen dus geplukt te worden. De zwarte mogen we plukken, de rode hebben nog wat tijd en zon nodig aan de struik. Ook mochten we snoepen van de heerlijke bessen.

Op maandag hadden we een eerste pluk, maar tegen dinsdag waren die eemmm….. niet meer zo bruikbaar (lees beschimmeld). We leerden al direct dat je moet plukken vlak voor gebruik.

Gelukkig hadden we donderdag al heel wat geluk en konden we opnieuw plukken. Best wel spannend zo tussen die spinnenwebben.

We volgen een recept met Griekse yoghurt en maakten ons kruimeldeeg lekker zelf.

Iedereen kreeg een taak en werkte vlijtig mee. We besteedden extra aandacht aan het goed wassen, want zo vers van de struik vraagt wat meer waswerk.

bramentaart-2

(meer…)

strapdag in de Zandkorrel

Deze week werd er extra aandacht besteed aan hoe we elke dag naar school komen.
Ook werd er nadruk gelegd op goede zichtbaarheid in het verkeer door het dragen van fluohesjes.
Om de week af te sluiten heeft heel de school samengewerkt om de grote octopus, ter ere van de Strapdag te tekenen, hebben we een grafiek gemaakt van ons dagelijks vervoer en hebben het samen gedanst en gezongen op het Straplied.
Tot onze verassing was ook de burgemeester van Ichtegem aanwezig. Hij was vol lof over onze actie.

100_3440 100_3439 100_3446

(meer…)

Wensboom in de Zandkorrel

Bij de start van het nieuwe schooljaar hebben we altijd veel wensen en dromen. Daarom maakte de hele school een wensster om in onze wensboom te hangen. Ook de klas van juf Jill.100_3418100_3415 (meer…)

FFO 2016: Reis naar het noorden

Ook dit schooljaar trokken de klas van meester Maarten en juf Nadine naar het filmfestival. Wandelen op de rode loper zorgde voor een Hollywood gevoel.

De film “Reis naar het noorden” was supermooi, spannend, ontroerend en met een happy end. Wat waren we trots op onze leerlingen die zich weer voorbeeldig gedroegen. Top!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.